Егг-ног: різдвяна класика, або молочний коктейль «по-дорослому»
Хоч цей святковий напій чудово смакує без алкоголю до нього можна додати трохи рому та вина і зробити версію для дорослої вечірки.
Пропонуємо дещо поекспериментувати і додати неочікувані інгредієнти до класичного святкового напою. Він дещо нагадує всім відомий ґоґоль-моґоль, проте має особливий смак та аромат.
Порцій6
Енергетична цінність218 ккал
Бiлки4.1 г
Жири13.1 г
Вуглеводи21.2 г
Health Score
Недостатній рівень
Інгредiєнти:
Цукрова пудра
110 г
Кориця
за смаком
Яйця курячі
2 шт.
Вершки
185 мл
Молоко
185 мл
Ром
100 мл
Бренді
100 мл
Вино біле напівсолодке
100 мл
Мускатний горіх
за смаком
Приготування
Крок 1
Покладіть цукор і корицю в каструлю з 1/2 склянки (125 мл) холодної води. Помішуйте на повільному вогні, поки цукор не розчиниться.
Крок 2
Варіть на повільному вогні 1 хвилину, потім зніміть і охолодіть. Змішайте 100 мл сиропу в блендері з яйцями, вершками, молоком та алкоголем.
Крок 3
Розлийте в коктейльні келихи з льодом і подавайте, посипавши мускатним горіхом.