Голандез: рецепт того самого соусу до вашого сніданку
Щоб ваш сендвіч із яйцем-пашот та лососем смакував неперевершено, йому потрібен саме цей французький соус.
Цей соус не дуже добре зберігається, тому краще приготувати його саме тоді, коли він вам потрібен. Чудово смакує зі спаржею або у складі яєчні Рояль (з копченим лососем), яєчні Бенедикт (з шинкою) чи флорентійської (зі шпинатом).
Порцій2
Енергетична цінність796 ккал
Бiлки4.7 г
Жири88.3 г
Вуглеводи1.8 г
Health Score
Недостатній рівень
Інгредiєнти:
Масло вершкове 82%
200 г
Жовток яєчний
3 шт.
Лимон, сік
½ шт.
Крижана вода
2 ст. л.
Сіль
за смаком
Чорний перець
за смаком
Приготування
Крок 1
Розтопіть вершкове масло на пательні і збийте жовтки з водою над каструлею з гарячою водою приблизно 8/10 хвилин, щоб вийшов гарний кремовий сабайон. Переконайтеся, що дно миски не торкається гарячої води, інакше яйця розпливуться! Повільно додайте топлене вершкове масло, лимонний сік і приправи. Це шовковистий, насичений соус, який можна подавати одразу або за потреби зберігати протягом години-двох у колбі-термосі.