Курка в соусі на чорному перці: соковита альтернатива стейку
Ця грайлива версія стейку на перцевому соусі складається з курячих стегон, які смажаться на сковороді до золотистого кольору, а потім тушкуються на сковороді до готовності та соковитості. Карамелізовані підрум'янені шматочки, що залишаються на дні сковороди після обсмажування курки, додають соусу насиченішого смаку. Хоча коньяк часто використовується в класичному рецепті, у цій версії немає алкоголю. Натомість трохи лимонного соку робить насичений, оксамитовий соус яскравішим. Подавайте курку з яєчною локшиною або хрустким хлібом, щоб увібрати весь цей соус. Покладіть залишки в булочки з салатом і помідорами або наріжте та змішайте з макаронами та тертим пармезаном для швидкого обіду.
До речі, якщо ви прагнете мінімізувати споживання жирів, то саме куряча грудка буде найкращим вибором. Куряча грудка містить близько 126 калорій. Курка (як біле, так і темне м’ясо) є джерелом необхідних мінералів, таких як залізо, фосфор і цинк. Крім того, вона містить вітамін B12 і холін, який важливий для розвитку мозку, настрою та пам’яті.
Інгредiєнти:
Приготування
Помістіть перець у невеликий пакет із застібкою. За допомогою молотка або дна каструлі обережно подрібніть перець, щоб він став грубо подрібненим. (Як альтернативу, можна використовувати ступку та товкач.) Відкладіть убік.
У чавунній або іншій важкій сковороді розігрійте олію на середньому вогні. Посоліть курку. Обсмажте курку двома партіями до легкого золотистого кольору, приблизно 5 хвилин на кожну партію. Перекладіть на тарілку. Злийте залишки олії зі сковороди.
Додайте в сковороду вершкове масло і шалот і готуйте, помішуючи, до розтоплення масла і пом'якшення шалоту, 1 хвилину. Додайте бульйон, вершки, гілочки чебрецю і подрібнений перець і добре перемішайте, піднімаючи підсмажені шматочки з дна сковорідки.
Додайте курку (і весь накопичений сік), доведіть до кипіння і готуйте, періодично перевертаючи і поливаючи соусом, до повної готовності і до тих пір, поки термометр, вставлений в найтовстішу частину стегна, не покаже 165° C, 6-8 хвилин.
Розкладіть курку на чотири тарілки і викиньте чебрець. Додайте лимонний сік у сковороду і помішуйте, поки соус трохи не загусне, приблизно 2 хвилини. Приправте сіллю і додайте петрушку. Полийте соусом курку і прикрасьте ще петрушкою. Подавайте з хрустким хлібом або яєчною локшиною, якщо бажаєте.