Лосось із лимоном і часником, запечений на деку з картоплею та зеленою квасолею: рецепт без зусиль

Time to cook 1 год готування Time to prepare 25 хв пiдготовки Portions 4 порцiї
Лосось із лимоном і часником, запечений на деку з картоплею та зеленою квасолею: рецепт без зусиль Inst @themeatrecipes
Цей рецепт лосося із зеленою квасолею – справжня знахідка для вечері в будній день, яка створює збалансовану страву, приготовану повністю на одному деку.

З ніжним лососем, хрусткою картоплею та свіжою зеленою квасолею, политою лимоном, ця вечеря не тільки смачна, але й легка в приготуванні та прибиранні. Це ідеальне рішення для зайнятих вечорів, коли вам потрібна поживна їжа без зайвого клопоту. Лосось стає ніжним від запікання в духовці, що також створює ідеально хрустку, золотисту картоплю та м’яку зелену квасолю. Вся страва отримує яскраве лимонне покриття, яке збалансоване пікантним чорним перцем і землистим часником, а кріп додає свіжий завершальний штрих. 
Лосось – це риба, багата на омега-3, яка підтримує здоров'я серця та мозку. Лосось також забезпечує м’язи будівельним білком і вітаміном B12 для здорової нервової системи. Лосось є одним із небагатьох природних джерел вітаміну D, який необхідний для здорових кісток та імунітету. Дикий лосось навіть забезпечує вас протизапальним антиоксидантом астаксантином.
Картопля ж є чудовим джерелом калію, який необхідний для здорового кров’яного тиску. Клітковина в ній допоможе вам насититися і підтримуватиме нормальну роботу кишківника. І хоча ми часто думаємо про цитрусові фрукти як джерело вітаміну С, картопля також багата на цей імуностимулюючий вітамін.
Окрім додавання чудового зеленого акценту до цієї страви, зелена квасоля також забезпечує кістки будівельним вітаміном K і збільшує вміст вітаміну C. Клітковина в зеленій квасолі живитиме корисні бактерії вашого кишківника та допоможе стабілізувати рівень цукру в крові. Регулярне вживання зеленої квасолі може покращити здоров'я серця та зменшити ризик раку.

 

Порцій4
Енергетична цінність285 ккал
Бiлки5 г
Жири11.6 г
Вуглеводи42.5 г
Health Score Достатній рівень

Приготування

Крок 1

Розігрійте духовку до 200°C. Застеліть велике деко для випікання пергаментним папером. На застеленому деко змішайте картоплю, 1 столову ложку олії, ½ чайної ложки солі та ¼ чайної ложки перцю до однорідності; розкладіть рівним шаром. Запікайте, поки картопля не почне розм'якшуватися та підрум'янюватися, приблизно 20 хвилин.

Крок 2

Тим часом, в невеликій мисці збийте разом 2 столові ложки лимонного соку, подрібнений часник, 1 столову ложку кропу і решту 2 столові ложки олії та по ½ чайної ложки солі й перцю. 

Крок 3

Зсуньте картоплю на один бік дека. Розкладіть 4 філе лосося та 4 склянки стручкової квасолі (або тонкої зеленої квасолі) рівним шаром у вільному місці. Змастіть половиною лимонної суміші (приблизно 2 столові ложки) лосось; полийте рештою суміші квасолю. Запікайте, поки картопля не стане м'якою, якщо проткнути її виделкою, квасоля не стане ніжно-хрусткою, а лосось легко розділятиметься виделкою, приблизно 15 хвилин. За бажанням прикрасьте додатковим кропом.