М’ясо по-французьки: соковите куряче філе під сиром і ананасом з прованськими травами

Time to cook 40 хв готування Time to prepare 15 хв пiдготовки Portions 6 порцiй
М’ясо по-французьки: соковите куряче філе під сиром і ананасом з прованськими травами freepik
Ця ніжна куряча відбивна на ніжній подушці з овочів, сиру та трав не залишить байдужими серця найвибагливіших гурманів.

М’ясо по-французьки — популярна страва в Україні, яка, всупереч назві, не має французького походження. Це запечене м’ясо (частіше свинина, рідше яловичина чи курятина), під шаром цибулі, картоплі, майонезу та сиру. Усе вкладається шарами у форму й запікається в духовці. М’ясо готується дуже просто й виходить дуже смачним. Прованські трави надають страві аромату та насиченого пряного смаку зі свіжими нотками. У сучасній гастрономії страва вважається «важкою» через майонез і кількість жиру, але багато хто досі її обожнює за простоту й смак дитинства.

 Якщо ви полюбляєте цю страви і хочете її урізноманітнити, то замість майонезу додайте до м'яса соус бешамель або сметану. Також більш насичений смак можна отримати з додаванням грибів, томатів, часнику чи консервованої кукурудзи, як у цьому рецепті. М’ясо можна маринувати попередньо (наприклад, у гірчиці). Так воно стане більш ніжним та ароматним. Час приготування залежить від вашої духовки — приблизно 40–50 хвилин.

Порцій6
Енергетична цінність496 ккал
Бiлки44.6 г
Жири27.2 г
Вуглеводи18.5 г
Health Score Середній рівень

Інгредiєнти:

Ананас консервований 560 г
Сіль за смаком

Приготування

Крок 1

Куряче філе нарізаємо пластинами та відбиваємо молотком з обох боків. Перед тим як відбивати, застеліть дошку харчовою плівкою. Зверху також накривайте м’ясо плівкою — щоб бризки не розліталися в різні боки. Приправте його сіллю, перцем і прованськими травами.

Крок 2

Складіть шматочки один на один й залиште на 10 хвилин. Наріжте цибулю півкільцями. Твердий сир натріть на великій тертці. На деко налийте рослинну олію й викладіть цибулю і трохи притисніть. Чим більше цибулі — тим соковитішим і смачнішим буде м’ясо. Зверху викладіть м’ясо. Злегка змастіть його майонезом.

Крок 3

Тоді викладіть консервований ананас, нарізаний кубиками. Зверху — тертий сир. Сир злегка полийте сіткою з майонезу. Ставте в духовку, розігрійте до 180° C.

Крок 4

Через 40 хвилин дістаньте м’ясо з духовки і подавайте до столу. Смачного!

Салат у банці: рецепт приготованого обіду з нутом і тунцем
Салат у банці: рецепт приготованого обіду з нутом і тунцем
Time to cook 5 хв
Салати
Овочеве рагу в стилі середземноморської дієти: максимум користі в одній тарілці
Овочеве рагу в стилі середземноморської дієти: максимум користі в одній тарілці
Time to cook 7 год
Різні рагу
Кокосове яловиче карі: «тісний любовний зв’язок» за версією шефа-кухаря
Кокосове яловиче карі: «тісний любовний зв’язок» за версією шефа-кухаря
Time to cook 2 год
Страви з яловичини
Суп-пюре з кабачків, картоплі та чедеру
Суп-пюре з кабачків, картоплі та чедеру
Time to cook 15 хв
Супи
Рамен з яловичиною та броколі: смачно та пікантно
Рамен з яловичиною та броколі: смачно та пікантно
Time to cook 1 год 30 хв
Рисова локшина
Салат зі свіжими овочами і волоськими горіхами на Песах: з легкою цитрусовою ноткою
Салат зі свіжими овочами і волоськими горіхами на Песах: з легкою цитрусовою ноткою
Time to cook 5 хв
Песах
Пряна, обвуглена, соковита: курка, яка підкорить всю родину
Пряна, обвуглена, соковита: курка, яка підкорить всю родину
Time to cook 30 хв
На обід чи вечерю
Вітамінний та ароматний. Суп із селери та цибулі-порею
Вітамінний та ароматний. Суп із селери та цибулі-порею
Time to cook 30 хв
В одному посуді (one pot)
Курячий суп з каррі та капустою: полуденний заряд бадьорості
Курячий суп з каррі та капустою: полуденний заряд бадьорості
Time to cook 40 хв
М'ясні супи
Рецепт пісних голубців на святковий стіл або на обід
Рецепт пісних голубців на святковий стіл або на обід
Time to cook 1 год
Піст