Рецепт пісних голубців на святковий стіл або на обід
Голубці – одна з тих страв, рецепт якої вважається культурною нематеріальною спадщиною України. Різновидів голубців є безліч, їх століттями готують і з мʼясом, і з крупами, і з овочами. Хоча мʼясні вважаються більш класичними, пісні не поступаються ні смаком, ні традиційністю. Цей рецепт із тертою картоплею дає дуже ніжний і водночас соковитий результат.
Методів розібрати капусту для голубців є декілька. Дехто просто розділяє сиру капусту, а потім по одному проварює листя. Як варіант, спочатку можна прибрати ніжку качана, вирізаючи її зсередини, потім вкласти весь качан у воду, а тоді знімати листя під час варіння. Так воно легко відділятиметься, коли буде готовим. Позаяк картоплю для цих голубців потрібно терти, вона може швидко потемнішати. Щоб цього не сталося, радимо додати цибулю. Натріть її перед картоплею, щоб вона лишилася на тертці. Також не забувайте процідити картоплю перед тим, як змішувати її з засмажкою та загортати в листя.