Ніжний, як хмаринка. Персиковий шифоновий пиріг без випічки до чаю чи кави

Time to cook 6 год готування Time to prepare 30 хв пiдготовки Portions 8 порцiй
Ніжний, як хмаринка. Персиковий шифоновий пиріг без випічки до чаю чи кави згенеровано ШІ
Цей персиковий пиріг із ніжним кремом і хрусткою імбирною основою — ідеальний літній десерт, який поєднує свіжість фруктів і легку прохолоду мусу.

Солодкість персиків, аромат базиліку та ванілі, разом із пряним акцентом печива створюють гармонійний, витончений смак. Готується без випікання, тому ідеально підходить для спекотних днів, коли хочеться чогось вишуканого, але легкого. 

Ви можете приготувати пісочну основу з будь-якого печива, але саме імбирне чудово підкреслить смак фруктів та створить неповторне поєднання х ваніллю, яке неможливо забути. Обирайте для цього рецепту жирні вершки, а також розтопіть вершкове масло перед початком приготування. 

Цей пиріг за бажанням можна приготувати з будь-якими твердими фруктами - яблуками, грушами, сливами, нектаринами тощо. 

Порцій8
Енергетична цінність394 ккал
Бiлки3.4 г
Жири23 г
Вуглеводи45.8 г
Health Score Середній рівень

Приготування

Крок 1

Подрібніть печиво в кухонному комбайні до дрібної текстури. Додайте розтоплене масло та 1/2 чайної ложки солі; подрібнюйте, поки суміш не набуде текстури мокрого піску. Втисніть суміш у дно та боки форми для пирога. Заморозьте до твердого стану протягом 30 хвилин.

Крок 2

Тим часом розчиніть желатин у 1/4 склянки холодної води; дайте постояти, поки не розбухне.

Крок 3

У великій каструлі змішайте персики, лимонний сік, 1/2 склянки цукру, гілочку базиліка, 3/4 склянки води та 3/4 чайної ложки солі. Доведіть до кипіння, потім накрийте кришкою, зменште вогонь до середньо-слабкого та варіть на повільному вогні, поки персики не стануть дуже м’якими, приблизно 15 хвилин.

Крок 4

Процідіть через дрібне сито, притискаючи тверді частинки, щоб видалити якомога більше рідини (тверді частинки викиньте). Додайте желатин до повного розчинення. Поставте в холодильник до легкого загустіння, приблизно на 1 годину, або помістіть у миску над крижаною водою та періодично помішуйте, приблизно на 10 хвилин.

Крок 5

Тим часом збийте вершки з рештою 1/4 склянки цукру та ваніллю до м’яких піків. Обережно вмішайте збиті вершки в охолоджене персикове пюре.

Крок 6

Вилийте суміш у основу та заморозьте до твердості, щонайменше на 4 години та до 1 дня.

Крок 7

Вийміть з морозилки за 15-20 хвилин до подачі. Зверху посипте скибочками персика та листям базиліка.

Пара до кави. Пиріг з крихтою з кориці
Пара до кави. Пиріг з крихтою з кориці
Time to cook 45 хв
Випічка
Рецепт культового шведського торта Принцеса, що став вірусним у соцмережах
Рецепт культового шведського торта Принцеса, що став вірусним у соцмережах
Time to cook 2 год
Шведська
Чизкейк без випічки - рецепт від кондитерки Катерини Крижанівської
Чизкейк без випічки - рецепт від кондитерки Катерини Крижанівської
Time to cook 1 год 30 хв
Торти і пляцки
Апельсиново-маковий кекс: рецепт ідеальної осінньої випічки
Апельсиново-маковий кекс: рецепт ідеальної осінньої випічки
Time to cook 40 хв
Кекси та десертний хліб
Улюблений італійський рецепт: простий та вишуканий пиріг з консервованими персиками
Улюблений італійський рецепт: простий та вишуканий пиріг з консервованими персиками
Time to cook 30 хв
Торти і пляцки
Торт Кастелла: японська класика у вас вдома
Торт Кастелла: японська класика у вас вдома
Time to cook 40 хв
Кекси та десертний хліб
Ароматний і простий. Медовик зі сметанним кремом - ідеальні пропорції та ніжність
Ароматний і простий. Медовик зі сметанним кремом - ідеальні пропорції та ніжність
Time to cook 3 год
Страва
Добош торте: рецепт угорського бісквітного торта в шоколаді
Добош торте: рецепт угорського бісквітного торта в шоколаді
Time to cook 30 хв
Угорська
Торт Опера: рецепт класики з шоколадним ганашем та мигдально-кавовим бісквітом
Торт Опера: рецепт класики з шоколадним ганашем та мигдально-кавовим бісквітом
Time to cook 30 хв
Торти
Традиційний галицький пиріг з яблуками - ябчаник
Традиційний галицький пиріг з яблуками - ябчаник
Time to cook 40 хв
Торти і пляцки