Ніжний, як хмаринка. Персиковий шифоновий пиріг без випічки до чаю чи кави
Солодкість персиків, аромат базиліку та ванілі, разом із пряним акцентом печива створюють гармонійний, витончений смак. Готується без випікання, тому ідеально підходить для спекотних днів, коли хочеться чогось вишуканого, але легкого.
Ви можете приготувати пісочну основу з будь-якого печива, але саме імбирне чудово підкреслить смак фруктів та створить неповторне поєднання х ваніллю, яке неможливо забути. Обирайте для цього рецепту жирні вершки, а також розтопіть вершкове масло перед початком приготування.
Цей пиріг за бажанням можна приготувати з будь-якими твердими фруктами - яблуками, грушами, сливами, нектаринами тощо.
Інгредiєнти:
Приготування
Подрібніть печиво в кухонному комбайні до дрібної текстури. Додайте розтоплене масло та 1/2 чайної ложки солі; подрібнюйте, поки суміш не набуде текстури мокрого піску. Втисніть суміш у дно та боки форми для пирога. Заморозьте до твердого стану протягом 30 хвилин.
Тим часом розчиніть желатин у 1/4 склянки холодної води; дайте постояти, поки не розбухне.
У великій каструлі змішайте персики, лимонний сік, 1/2 склянки цукру, гілочку базиліка, 3/4 склянки води та 3/4 чайної ложки солі. Доведіть до кипіння, потім накрийте кришкою, зменште вогонь до середньо-слабкого та варіть на повільному вогні, поки персики не стануть дуже м’якими, приблизно 15 хвилин.
Процідіть через дрібне сито, притискаючи тверді частинки, щоб видалити якомога більше рідини (тверді частинки викиньте). Додайте желатин до повного розчинення. Поставте в холодильник до легкого загустіння, приблизно на 1 годину, або помістіть у миску над крижаною водою та періодично помішуйте, приблизно на 10 хвилин.
Тим часом збийте вершки з рештою 1/4 склянки цукру та ваніллю до м’яких піків. Обережно вмішайте збиті вершки в охолоджене персикове пюре.
Вилийте суміш у основу та заморозьте до твердості, щонайменше на 4 години та до 1 дня.
Вийміть з морозилки за 15-20 хвилин до подачі. Зверху посипте скибочками персика та листям базиліка.