Проста й вишукана намазка: рецепт часникового діпу із квасолі

Time to cook 50 хв готування Time to prepare 20 хв пiдготовки Portions 10 порцiй
Проста й вишукана намазка: рецепт часникового діпу із квасолі Inst@spabettie
Дуже простий діп, і надзвичайно смачний. Те що треба до ваших тостів, чипсів, макаронів та овочів.

Діпи — це закуска, назва якої походить від англійського слова «dip», що означає вмокати і водночас є іменником на позначення намазок. Діпи зазвичай готують із овочів та бобових для того, аби вмокати у них овочі, чипси, гріссіні, чи інші снеки. Такі намазки можна використовувати для різноманітних страв також, чи заправляти ними гарніри і класти як соус для лавашів, до прикладу.  Цей рецепт надзвичайно простий: потрібно запекти часник, збити квасолю та приправити на свій смак. Ваш смачний діп готовий до найкращих поєднань у стравах. Подавайте як намазку на хліб чи лаваш чи снеки, як діп до чипсів, сухариків чи іншої несолодкої випічки і насолоджуйтесь смаком і користю.

До речі, ця намазка готується на основі квасолі, тому виходить не лише бюджетною і смачною, а й корисною. Вона має численні переваги для здоров’я, зокрема покращує контроль рівня цукру в крові та знижує ризик розвитку деяких хронічних захворювань, таких як хвороби серця та діабет другого типу. Чорна квасоля є недорогим джерелом високоякісного білка та клітковини, а отже досить бюджетною альтернативою м’яса. Для вживання в раціон варто використовувати свіжо відварену квасолю або ж вже готову консервовану з банки.

Порцій10
Енергетична цінність307 ккал
Бiлки17.2 г
Жири8.8 г
Вуглеводи49.7 г
Health Score Достатній рівень

Інгредiєнти:

Часник 1 головка

Приготування

Крок 1

Розігріти духовку до 200°C. Зрізати верхню частину часникової цибулини, щоб показати зубчики. Помістити цибулину в центр 20-сантиметрового шматка фольги. Збризнути 2 чайними ложками олії. Скрутити фольгу зверху, щоб закрити. Смажити протягом 50 хвилин або до готовності. Витримати 10 хвилин або поки не охолоне. Видавити часник зі шкірки. Шкірку викинути.

Крок 2

Покласти часник, квасолю та 1/4 склянки олії в кухонний комбайн. Посолити та поперчити. Перебити до однорідної маси. Викласти ложкою в миску. Полити олією, що залишилася. Посипати листям чебрецю. 

Правова інформація. Ця стаття містить загальні відомості довідкового характеру і не повинна розглядатися як альтернатива рекомендаціям лікаря. NV не несе відповідальності за будь-який діагноз, поставлений читачем на основі матеріалів сайту. NV також не несе відповідальності за зміст інших інтернет-ресурсів, посилання на які присутні в цій статті. Якщо вас турбує стан вашого здоров’я, зверніться до лікаря.