Рецепт солодкого рисового пирога нянь гао
Новорічний солодкий рисовий пиріг (红糖年糕), або нянь гао, — це бажане видовище під час китайського Нового року і обов'язкова традиційна страва. Нянь гао 年糕(高) символізує прогрес, розвиток і зростання. Нянь гао також є популярним подарунком, який дарують під час відвідування сім'ї та друзів під час свята.
Інгредiєнти:
Приготування
Підготуйте дві круглі форми для випікання (діаметром 20 см), змастивши їх зсередини рослинною олією. У каструлю середнього розміру додайте 2 склянки води та імбир, доведіть до кипіння і варіть 10 хвилин на маленькому або середньому вогні, накривши кришкою. Вимкніть вогонь, додайте коричневий цукор і духмяний перець, помішуючи, доки цукор повністю не розчиниться. Вийміть шматочки імбиру.
Тепер додайте 1 1/2 склянки холодної води, щоб охолодити суміш, щоб вона була теплою, а не гарячою. У великій мисці змішайте два борошно (бажано щоб у вас було 750 г клейкого і 250 г звичайного рисового борошна), а потім повільно додайте цукрово-водяну суміш. Ретельно перемішайте, поки тісто не стане однорідним (без грудочок).
Тепер додайте ванільний екстракт, патоку, апельсинову цедру та 2 чайні ложки рослинної олії до повного змішування. Отримане тісто повинно мати консистенцію, схожу на згущене молоко. Якщо тісто занадто густе, додайте ще трохи води по кілька столових ложок за раз, поки не досягнете бажаної консистенції. Рівномірно розлийте тісто у дві формочки, застелені фольгою.
Легенько постукайте формочками по стільниці, щоб позбутися бульбашок повітря. Зверху на кожну форму покладіть по три декоративні фініки в центрі, якщо використовуєте. Помістіть обидві форми у двоповерхову бамбукову пароварку і готуйте на пару близько 1 години на сильному вогні (вода повинна кипіти, але не повинна булькати настільки високо, щоб торкатися форм з фольгою). Можливо, вам доведеться доливати воду в пароварку посередині, щоб уникнути пересихання води. Через 1 годину проткніть рисовий пиріг зубочисткою. Готово, якщо зубочистка виходить чистою, як у звичайному пирозі. Дайте охолонути, нарізайте і подавайте до столу чи даруйте близьким людям. Смачного!
Що стосується техніки приготування на пару, то для цього рецепта і взагалі не має значення, який тип посуду ви використовуєте. Основна мета полягає в тому, щоб приготувати їжу на парі, а це означає, що важливо, щоб пара не виходила. Наприклад, якщо ви використовуєте бамбукову пароварку, вам також знадобиться каструля, яка ідеально підходить до бамбукової пароварки, щоб пара не виходила. Якщо у вас немає каструлі, яка підходить для бамбукової пароварки, вам потрібно буде помістити бамбукову пароварку в набагато більшу каструлю з кришкою і встановити її на підставку над водою. Що б ви не вирішили використовувати, при правильному налаштуванні пара не повинна виходити!