Сирники з домашнього сиру: простий рецепт для смачного сніданку
Як часто хочеться повернутися до дитячих смаків? Сирники — саме така страва: щойно у роті з'являються їхні ніжні, пухкі краєчки, одразу згадуються бабусині вихідні за чашкою чаю, сміх у кухні, запах ванілі. Рецепт, який легко повторити, але й вимагає уваги — і тоді душа наповнюється спокоєм і домашнім затишком. У цьому варіанті сирників все вирішує баланс: мінімум цукру, щоб сирники не підгоріли та не стали надто карамелізованими. Та увесь секрет ще й у правильній температурі сковорідки — нагрівайте її помірно, щоб створити ту саму золотисту скоринку, не спаливши ніжний центр. І це лише вершина айсберга: сирники можна заморожувати, щоб чекали вас у морозильнику й «воскресали» гарячими, ароматними, якщо зробити подвійний або більший заміс і заготовити їх за раз.
Сирники люблять простоту. Обирайте домашній сир середньої жирності — він має бути сухуватим, без зайвої сироватки. Якщо сир надто вологий, сирники ризикують розпливтися на пательні. У такому випадку можна просто відтиснути зайву вологу через марлю або додати трішки борошна. Не менш важливо — сир повинен бути свіжим і без кислинки, бо саме він задає тон усьому смаку.
Інгредiєнти:
Приготування
Змішайте в глибокій мисці сир, яйце, звичайний та ванільний цукор та дрібку солі.
Перемішайте виделкою або ступкою до однорідності.
Додайте три столові ложки борошна з гіркою, перемішайте ложкою до однорідності.
Посипте дошку невеликою кількіст. борошна. Змастіть руки невеликою кількістю олії та сформуйте сирники. Викладіть їх на дошку з борошном.
Обваляйте сирники у борошні з усіх боків.
Смажте сирники на розігрітій сковороді з невеликою кількістю олії до золотистої скоринки з обох боків. Викладіть на тарілку, встелену паперовими рушниками.