Ліниві вареники з маком і ягодами: рецепт ідеального сніданку
Як би ви не назвали цю страву, варениками, галушками чи будь-чим, ви отримаєте неймовірно естетичний та ситний сніданок.
Солодкі невеликі кульки з ніжного сиру з соковитою ягідною серединкою та хрускотом маку — що може бути краще до сніданку? Рецептом таких лінивих вареників поділилася фуд-блогерка Ольга Симячко в Інстаграм
Порцій2
Енергетична цінність418 ккал
Бiлки24.3 г
Жири11.8 г
Вуглеводи48.7 г
Health Score
Середній рівень
Інгредiєнти:
Сир кисломолочний
350 г
Рисове борошно
30 г
Яйця курячі
1 шт.
Цукор ванільний
за смаком
Цукор
3 ст. л.
Лимон, цедра
1 шт.
Мак
1 ст. л.
Лохина
1 жменя
Йогурт без наповнювача
1 ст. л.
Кокосові вершки
за смаком
Приготування
Крок 1
Сир має бути сухим. Якщо є зайва волога — обов’язково відтисніть її через марлю. Потім перетріть сир через сито для однорідності.
Додайте рисове борошно, яйце, цукор, лимонну цедру, ванільний цукор і мак. Добре вимішайте тісто.
Крок 2
Сформуйте вареники — як вам зручно: палички, кульки або щось інше.І всередину кожного додайте будь-яку ягоду, малину, вишню.Я використовую лохину. Варіть у киплячій воді 2–3 хвилини після того, як спливуть.
Крок 3
Для соусу просто змішайте натуральний йогурт з кокосовими вершками. Подавайте з ягодами. Смачного!