Збалансований сніданок: яєчня-глазунья зі шпинатом у "човнику" з батату

Time to cook 10 хв готування Time to prepare 25 хв пiдготовки Portions 2 порцiї
Збалансований сніданок: яєчня-глазунья зі шпинатом у "човнику" з батату Скриншот
Це корисно і красиво виглядає, смакує та ароматно пахне, і чудово пасує до вашого сніданку вихідного дня.

Ця страва, на перший погляд, може нагадати відоме хачапурі. Утім, ця яєчня точно позмагається з ним у корисності та переможе. Тут яскравий м'який батат слугує за основу сніданку, його посипають м'яким сиром, що потім красиво тягнеться, і викладають зверху смажену у шпинаті яєчню. Рецептом поділився іспанський кулінар та блогер Томас Галіані. 

Порцій2
Енергетична цінність296 ккал
Бiлки17 г
Жири7.1 г
Вуглеводи44.6 г
Health Score Високий рівень

Приготування

Крок 1

Помийте батат та проткніть його виделкою. Зваріть до м'якості , але так, щоб він тримав форму. 

Крок 2

На пательню викладіть заморожений шпинат та розігрійте його. Посоліть та надайте форму калача з отвором для яєчні всередині. Розбийте туди яйця та смажте до готовності. Посоліть.

Крок 3

У вистиглому бататі зробіть надріз та акуратно надайте йому форму човника. Розімніть начиння в пюре і посипте натертим сиром всередині. 

Крок 4

Викладіть наверх готову яєчню зі шпинатом та подавайте до столу. Смачного!