Збалансований сніданок: яєчня-глазунья зі шпинатом у "човнику" з батату
Ця страва, на перший погляд, може нагадати відоме хачапурі. Утім, ця яєчня точно позмагається з ним у корисності та переможе. Тут яскравий м'який батат слугує за основу сніданку, його посипають м'яким сиром, що потім красиво тягнеться, і викладають зверху смажену у шпинаті яєчню. Рецептом поділився іспанський кулінар та блогер Томас Галіані.
Інгредiєнти:
Приготування
Помийте батат та проткніть його виделкою. Зваріть до м'якості , але так, щоб він тримав форму.
На пательню викладіть заморожений шпинат та розігрійте його. Посоліть та надайте форму калача з отвором для яєчні всередині. Розбийте туди яйця та смажте до готовності. Посоліть.
У вистиглому бататі зробіть надріз та акуратно надайте йому форму човника. Розімніть начиння в пюре і посипте натертим сиром всередині.
Викладіть наверх готову яєчню зі шпинатом та подавайте до столу. Смачного!