Стане улюбленим: рецепт сніданку корисного з яєць та йогурту по-турецьки

Time to cook 15 хв готування Time to prepare 5 хв пiдготовки Portions 1 порцiя
Стане улюбленим: рецепт сніданку корисного  з яєць та йогурту по-турецьки Скриншот
Ця страва називається чілбір, і є турецьким варіантом яєчні. У най повно білка, соку, смаків та текстур. Це чудовий варіант почати день.

Це суперлегка, вишукана й апетитна, а також корисна й ситна страва. Чілбір - турецька страва, в основі якої йогурт з пікантною олією з гострим чилі, а також яйця-пашот. Вмочіть улюблений лаваш чи хліб у цю композицію, та відкушуйте ці апетитні шматочки повні смаку та вершкової насолоди. 

Порцій1
Енергетична цінність1137 ккал
Бiлки22.6 г
Жири112.8 г
Вуглеводи13.6 г
Health Score Достатній рівень

Інгредiєнти для основи

Йогурт без наповнювача 1 стакан
Сіль ¼ ч.л.

Інгредiєнти для яєць

Паприка 1 ч.л.
Сіль ½ ч.л.
Часник 1 зубчик
Волоські горіхи ¼ стакани
Лаваш за смаком

Приготування

Крок 1

Доведіть велику каструлю з водою до кипіння. Тим часом додайте всі інгредієнти для йогурту в миску і добре перемішайте. Спробуйте на смак і при необхідності посоліть, а потім відставте в сторону.

Крок 2

У невелику каструлю додайте вершкове масло, оливкову олію, пластівці червоного перцю, порошок паприки, дрібно нарізану цибулю-шалот, тонко нарізаний часник, волоські горіхи і сіль. Поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Дайте прокипіти 1 хвилину, потім зніміть з вогню.

Крок 3

Коли вода закипить, зменшіть вогонь до мінімуму. Розбийте яйце в дрібне сито над мискою. Злегка покрутіть яйце, поки не видалите більш рідкі частини. Деякі яйця мають менше рідини, деякі більше, залежно від свіжості. Помістіть яйце в невелику тарілку або креманку.

Крок 4

Додайте у воду 1 ст.л. оцту і обережно перемішайте, щоб утворився в.ихор. Обережно опустіть яйця у воду і варіть 3 хвилини. В результаті ви отримаєте рідкий жовток і твердий білок. Вийміть яйця за допомогою шумівки. Промокніть паперовим рушником, щоб видалити зайву воду

Крок 5

Для подачі викладіть йогурт на тарілку, зверху викладіть яйця і полийте олією чилі. Додайте злегка підсмажений хліб для повноцінної трапези.