Стане улюбленим: рецепт сніданку корисного з яєць та йогурту по-турецьки
Це суперлегка, вишукана й апетитна, а також корисна й ситна страва. Чілбір - турецька страва, в основі якої йогурт з пікантною олією з гострим чилі, а також яйця-пашот. Вмочіть улюблений лаваш чи хліб у цю композицію, та відкушуйте ці апетитні шматочки повні смаку та вершкової насолоди.
Інгредiєнти для основи
Інгредiєнти для яєць
Приготування
Доведіть велику каструлю з водою до кипіння. Тим часом додайте всі інгредієнти для йогурту в миску і добре перемішайте. Спробуйте на смак і при необхідності посоліть, а потім відставте в сторону.
У невелику каструлю додайте вершкове масло, оливкову олію, пластівці червоного перцю, порошок паприки, дрібно нарізану цибулю-шалот, тонко нарізаний часник, волоські горіхи і сіль. Поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Дайте прокипіти 1 хвилину, потім зніміть з вогню.
Коли вода закипить, зменшіть вогонь до мінімуму. Розбийте яйце в дрібне сито над мискою. Злегка покрутіть яйце, поки не видалите більш рідкі частини. Деякі яйця мають менше рідини, деякі більше, залежно від свіжості. Помістіть яйце в невелику тарілку або креманку.
Додайте у воду 1 ст.л. оцту і обережно перемішайте, щоб утворився в.ихор. Обережно опустіть яйця у воду і варіть 3 хвилини. В результаті ви отримаєте рідкий жовток і твердий білок. Вийміть яйця за допомогою шумівки. Промокніть паперовим рушником, щоб видалити зайву воду
Для подачі викладіть йогурт на тарілку, зверху викладіть яйця і полийте олією чилі. Додайте злегка підсмажений хліб для повноцінної трапези.