Суп-пюре з гарбуза: ідеальна страва для холодної осені

Time to cook 40 хв готування Time to prepare 10 хв пiдготовки Portions 4 порцiї
Цей ніжний суп-пюре чудово зігріє в холодний осінній день чи вечір, додасть бадьорості на увесь день і приємний післясмак.

Гарбуз — дуже популярний овоч, який часто використовують для приготування супів і гарнірів, а також різноманітних десертів. Його цінують не тільки за смакові якості, але і за користь, адже гарбуз — овоч дієтичний, з великим вмістом клітковини і каротину. З нього можна готувати багато страв, зокрема супи. Для цього рецепту першої страви вам знадоюить один гарбуз розміром з великий грейпфрут.

Порцій4
Енергетична цінність262 ккал
Бiлки6.7 г
Жири5.6 г
Вуглеводи47.3 г
Health Score Достатній рівень

Приготування

Крок 1 - Готуємо овочі:

Гарбуз, картоплю і цибулю очистити, після чого нарізати на великі кубики і обсмажити в сотейнику на вершковому маслі. Коли овочі обсмажаться, слід залити їх водою на п’ять сантиметрів вище суміші і залишити тушкуватись.

Крок 2 - Робимо пюре:

Коли овочі стануть м’якими, необхідно перетворити їх на пюре за допомогою блендера. 

Крок 3 - Додаємо решту інгредієнтів:

Потім поставити на вогонь і поступово додавати плавлений сирок, даючи йому розчинитися. Додайте вершки, посоліть і поперчіть. При подачі можна прикрасити зеленню і сухариками.