Королівський: рецепт улюбленого супу з пастернаку і яблук принцеси Діани

Time to cook 15 хв готування Time to prepare 15 хв пiдготовки Portions 5 порцiй
Вишукані наряди, поведінка, а також смак в їжі - це все про Діану, королеву сердець та принцесу Уельську. У поєднанні з кисло-солодкими яблуками пастернак створює дивовижний баланс смаків: ніжний, кремовий та водночас свіжий. А легка пінка з пармезану та вершків робить цю страву по-справжньому королівською

Однією з улюблених страв принцеси був ніжний крем-суп із пастернаку та яблук, який готував для неї королівський шеф-кухар Darren McGrady. Він згадує, як часто подавав цю страву принцесі під час ланчів у Кенсінгтонському палаці. «Цей суп завжди створював відчуття домашнього затишку, особливо у холодні дні» — говорить кухар. Якщо не знайдете пастернаку, його можна замінити на суміш моркви та селери. Для пікантнішого смаку додайте дрібку карі-порошку, поєднання спецій, яблук і пастернаку створить справжню гастрономічну магію. Суп добре смакує з житнім хлібом або хрусткими грінками з оливковою олією.

Порцій5
Енергетична цінність425 ккал
Бiлки9.7 г
Жири26.1 г
Вуглеводи39.6 г
Health Score Середній рівень

Інгредiєнти для основи

Яблуко 2 шт.
Вершки 150 мл
Сіль за смаком
Чорний перець за смаком

Інгредiєнти для топінга

Вершки 33% 100 мл

Приготування

Крок 1

Пастернак, яблука та цибулю почистьте та наріжте невеликими кубиками однакового розміру, щоб вони рівномірно зварилися. У каструлі розтопіть масло та злегка обсмажте цибулю до м’якості. Додайте пастернак та яблука, перемішайте. Залийте бульйоном, додайте коріандр, сіль і перець. Варіть на слабкому вогні 20 хв, поки овочі не стануть м’якими. 

Крок 2

Перебийте суп у крем до оксамитової текстури. Якщо він здається занадто густим, додайте трохи бульйону. Додайте вершки та перемішайте. В окремій мисці у напівзбити вершки, обережно вмішайте пармезан і чебрець. У тарілку можна покласти кілька маленьких кубиків свіжого яблука для текстури. Зверху викласти ложку пармезанової пінки, яка красиво «розтане» у супі.

Омлет із сиром в духовці: рецепт по-британськи
Омлет із сиром в духовці: рецепт по-британськи
Time to cook 12 хв
Англійська
Рецепт пісочного печива зі спельти з м’яким горіховим смаком
Рецепт пісочного печива зі спельти з м’яким горіховим смаком
Time to cook 15 хв
Печиво
Банофі пай: англійський банановий десерт без випічки
Банофі пай: англійський банановий десерт без випічки
Time to cook 5 год
Без світла
Хот-доги по-англійськи: ідеальна страва до літнього барбекю
Хот-доги по-англійськи: ідеальна страва до літнього барбекю
Time to cook 10 хв
Гриль і барбекю
Справжня магія. Брауні в сковороді на швидку руку - простий рецепт і смачніше, ніж ресторані
Справжня магія. Брауні в сковороді на швидку руку - простий рецепт і смачніше, ніж ресторані
Time to cook 40 хв
Випічка
Для дощових днів: рецепт зацукрованих лимонів у медовому сиропі до чаю та пирогів
Для дощових днів: рецепт зацукрованих лимонів у медовому сиропі до чаю та пирогів
Time to cook 1 год
Напої
Oвочевий сендвіч з песто: ідеальний спосіб розпочати день
Oвочевий сендвіч з песто: ідеальний спосіб розпочати день
Time to cook 10 хв
Бутерброди
Солодке бабине літо: рецепт лимонних кексів із сиропом для осені
Солодке бабине літо: рецепт лимонних кексів із сиропом для осені
Time to cook 25 хв
Кекси та десертний хліб
Англійські згущені вершки за рецептом XVII сторіччя (всього три інгредієнти)
Англійські згущені вершки за рецептом XVII сторіччя (всього три інгредієнти)
Time to cook 12 год
Десерти
Великодній торт: рецепт пирога Симнел з марципановими кульками
Великодній торт: рецепт пирога Симнел з марципановими кульками
Time to cook 2 год 15 хв
Великдень