Рецепт французького цибулевого крем-супу: ідеально в холодну пору року

Time to cook 40 хв готування Time to prepare 20 хв пiдготовки Portions 4 порцiї
Рецепт французького цибулевого крем-супу: ідеально в холодну пору року stockcake
Цей суп виходить дуже ароматним, зігріваючим, насиченим і чудово поєднується з келихом сухого білого вина за вечерею з найріднішими.

Це ароматна, ніжна і заспокійлива страва, яка вирізняється простотою приготування, але водночас має глибокий смак. У Франції його часто готують, і він вважається традиційним засобом від застуди або просто комфортною їжею для холодної пори року. Насолоджуйтеся цією стравою з домашнім хлібом і сухим білим вином  адже це дуже по-французьки! Поєднуйте суп із зеленим салатом для легкої, але ситної вечері.

Порцій4
Енергетична цінність401 ккал
Бiлки14.4 г
Жири28.1 г
Вуглеводи23.2 г
Health Score Достатній рівень

Приготування

Крок 1

Розтопіть вершкове масло та оливкову олію у великій каструлі на середньому вогні. Додайте нарізані часник і цибулю та обсмажуйте приблизно 5-7 хвилин, поки вони не стануть м'якими та ароматними, але не підрум'яняться. Додайте курячий або овочевий бульйон і воду. Додайте чебрець, лавровий лист, сіль, перець і мускатний горіх (якщо використовуєте). 

Крок 2

Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть 20-25 хвилин, щоб дати можливість розвинутися ароматам. Видаліть лавровий лист і гілочки чебрецю. Дайте супу охолонути та зробіть пюре. За допомогою ручного блендера (або порціями в блендері) збийте суп до однорідної маси. 

Крок 3

Якщо ви використовуєте вершки для збивання, додайте їх у суп і злегка підігрійте, але не дайте закипіти. Для особливо шовковистої консистенції збийте в мисці яєчні жовтки. Повільно додайте до жовтків ополоник теплого супу, помішуючи, а потім знову перемішайте суміш у супі. Добре перемішайте. Розлийте суп по тарілках і викладіть зверху підсмажені скибочки хліба. Посипте пармезаном або грюйером. За бажанням прикрасьте свіжим чебрецем або петрушкою. Подавайте до столу та насолоджуйтеся. Смачного!