Кукурудзяний крем-суп: час для кулінарних експериментів
Це ніжна й ароматна перша страва, яку готують із солодкої замороженої або свіжої кукурудзи. Тому насолоджуватися смаком супу можна увесь рік.
Вирішив здивувати глядачів авторським рецептом крем-супу. У його основі є кукурудза, доповнена лаймом, чилі та зеленню. Зберігайте рецепт і експериментуйте зі смаками.
Порцій6
Енергетична цінність343 ккал
Бiлки14.3 г
Жири9.7 г
Вуглеводи52.7 г
Health Score
Достатній рівень
Інгредiєнти:
Кукурудза, зерна
1 кг
Овочевий бульйон
300 мл
Цибуля порей
1 шт.
Лайм
1 шт.
Вершки 30%
30 мл
Сир твердий
100 г
Часник
1 зубчик
Масло вершкове 73%
за смаком
Оливкова олія
за смаком
Зелена цибуля
за смаком
Чебрець свіжий
за смаком
Перець чилі сушений
за смаком
Кінза свіжа
за смаком
Сіль
за смаком
Чорний перець
за смаком
Тортилья
за смаком
Приготування
Крок 1
Кукурудзу та чебрець викласти на деко, посолити, поперчити, скропити олією і запекти у духовці.
Крок 2
У каструлі або високій пательні розтопити масло, припустити цибулю порей. Наприкінці готування додати подрібнений часник. Засипати готову кукурудзу, перемішати, влити овочевий бульйон і вершки. За бажання додати трохи тертого сиру. Перемішати і довести до кипіння.
Крок 3
Перелити суп у чашу і збити блендером до однорідності. Подавати суп, посипавши пластівцями чилі, зеленню і тертим сиром. Скропити олією та лаймом, а також викласти кукурудзяні чипси. Смачного!