Весняна насолода. Пиріг з ревенем та вівсянкою

Time to cook 45 хв готування Time to prepare 15 хв пiдготовки Portions 12 порцiй
Весняна насолода. Пиріг з ревенем та вівсянкою freepik/freepik
Терпкий ревінь і масляниста вівсяна начинка поєднуються для неймовірно легкого весняного десерту.

Це ідеальний десерт, який можна приготувати, коли на ринку з’являться терпкі, пружні стебла ревеню. Начинка з трьох інгредієнтів з’єднується миттєво, і ви можете приготувати хрусткий шар за допомогою кухонного комбайна. Якщо вам не вистачає ревеню, ви можете замінити його іншими фруктами, як-от ягодами чи яблуками, з чудовими результатами — просто переконайтеся, що ви використовуєте достатньо фруктів, щоб наповнити форму для запікання. Насолоджуйтеся хрустким пирогом із духовки з кулькою морозива, щоб відсвяткувати прихід нового сезону.

Якщо у вас немає кухонного комбайна, ви можете замість цього приготувати вівсяну суміш у великій мисці. Використовуйте пальці, різак для тіста або два ножі, щоб розтерти масло в борошно перед тим, як додати решту сухих інгредієнтів.

Хоча його часто вважають фруктом, ревінь насправді є овочем (і членом сімейства гречаних разом із щавлем). Рожеві та зелені стебла на смак яскраві та м’які, як щось середнє між терпким зеленим яблуком та петрушкою. У приготованому вигляді їхній наполегливий смак пом’якшується та набуває тонкої солодкості (хоча ви точно захочете додати трохи цукру в суміш).

Шукайте тверді, блискучі стебла, які не мають плям. Не хвилюйтеся надто про колір — це менш надійний показник солодкості, ніж ви думаєте, тому сміливо беріть гарні стебла, зелені чи рожеві. Зберігайте ревінь, загорнутий у поліетилен або пакет для продуктів, у шухляді холодильника до трьох тижнів. Якщо на вашому ревені є листя, обріжте та викиньте його, оскільки воно містить токсичну сполуку (щавлеву кислоту), яка може бути шкідливою як для людей, так і для домашніх тварин. Коли ви будете готові готувати стебла, добре промийте їх і обріжте самі верхівки та низи. Гострим ножем наріжте їх хрест-навхрест на шматочки.

Порцій12
Енергетична цінність235 ккал
Бiлки2.3 г
Жири8.6 г
Вуглеводи39.2 г
Health Score Недостатній рівень

Приготування

Крок 1

Розігрійте духовку до 200 градусів. У формі для запікання змішайте нарізаний ревінь, цукор і 1/4 склянки борошна, відкладіть.

Крок 2

У чаші кухонного комбайна змішайте решту 1/2 склянки борошна та масло. Збийте, поки шматочки масла не стануть розміром з горошину. Додайте коричневий цукор, овес і корицю. Ще раз змішайте.

Крок 3

Посипте сумішшю ревінь. Випікайте, поки ревінь не стане м’яким, а начинка не стане золотистою, від 35 до 45 хвилин. За бажанням подавайте з морозивом.