Весняна насолода. Пиріг з ревенем та вівсянкою
Це ідеальний десерт, який можна приготувати, коли на ринку з’являться терпкі, пружні стебла ревеню. Начинка з трьох інгредієнтів з’єднується миттєво, і ви можете приготувати хрусткий шар за допомогою кухонного комбайна. Якщо вам не вистачає ревеню, ви можете замінити його іншими фруктами, як-от ягодами чи яблуками, з чудовими результатами — просто переконайтеся, що ви використовуєте достатньо фруктів, щоб наповнити форму для запікання. Насолоджуйтеся хрустким пирогом із духовки з кулькою морозива, щоб відсвяткувати прихід нового сезону.
Якщо у вас немає кухонного комбайна, ви можете замість цього приготувати вівсяну суміш у великій мисці. Використовуйте пальці, різак для тіста або два ножі, щоб розтерти масло в борошно перед тим, як додати решту сухих інгредієнтів.
Хоча його часто вважають фруктом, ревінь насправді є овочем (і членом сімейства гречаних разом із щавлем). Рожеві та зелені стебла на смак яскраві та м’які, як щось середнє між терпким зеленим яблуком та петрушкою. У приготованому вигляді їхній наполегливий смак пом’якшується та набуває тонкої солодкості (хоча ви точно захочете додати трохи цукру в суміш).
Шукайте тверді, блискучі стебла, які не мають плям. Не хвилюйтеся надто про колір — це менш надійний показник солодкості, ніж ви думаєте, тому сміливо беріть гарні стебла, зелені чи рожеві. Зберігайте ревінь, загорнутий у поліетилен або пакет для продуктів, у шухляді холодильника до трьох тижнів. Якщо на вашому ревені є листя, обріжте та викиньте його, оскільки воно містить токсичну сполуку (щавлеву кислоту), яка може бути шкідливою як для людей, так і для домашніх тварин. Коли ви будете готові готувати стебла, добре промийте їх і обріжте самі верхівки та низи. Гострим ножем наріжте їх хрест-навхрест на шматочки.
Інгредiєнти:
Приготування
Розігрійте духовку до 200 градусів. У формі для запікання змішайте нарізаний ревінь, цукор і 1/4 склянки борошна, відкладіть.
У чаші кухонного комбайна змішайте решту 1/2 склянки борошна та масло. Збийте, поки шматочки масла не стануть розміром з горошину. Додайте коричневий цукор, овес і корицю. Ще раз змішайте.
Посипте сумішшю ревінь. Випікайте, поки ревінь не стане м’яким, а начинка не стане золотистою, від 35 до 45 хвилин. За бажанням подавайте з морозивом.