Ягідні та фруктові: рецепт солодкої галети на заварному тісті

Time to cook 30 хв готування Time to prepare 20 хв пiдготовки Portions 6 порцiй
Гарячий шматочок ягідної чи фруктової галети смакуватиме з кулькою морозива. Це поєднання перевершить усі очікування та стане улюбленим літнім десертом.

Розпал літа, розмаїття фруктів та ягід, які потрібно використати з користю для себе та з мінімальними витратами енергії. У цих найпростіших галетах небагато тіста, але його хрустка скоринка ідеально доповнить соковиті ягоди. Викладайте їх красивими візерунками, та отримайте десерт, гідний французьких королівських прийомів.
Для приготування підійде  будь-яка олія: рафінована соняшникова, оливкова, кокосова. Також можна половину борошна замінити цільнозерновим. 

Порцій6
Енергетична цінність444 ккал
Бiлки6 г
Жири22 г
Вуглеводи53.9 г
Health Score Середній рівень

Приготування

Крок 1

Просіюємо борошно з розпушувачем, ставимо воду кип'ятити. Як тільки закипіла вода, знімаємо з вогню і заливаємо спочатку олію і потім воду. Замішуємо тісто і даємо йому охолонути, тим часом готуємо фрукти. Поріжте їх, почистіть, дістаньте кісточки тощо. Подрібніть, або наріжте кружальцями та дольками, щоб гарно викласти перед випіканням.

Крок 2

Далі розкачуємо тісто, потрібного вам діаметру і товщини (тісто розраховане на три середні галети). Змішуємо цукор з крохмалем і посипаємо тісто не доходячи 2см до краю. Далі йдуть фрукти, будь-які фрукти за смаком,. Випікати треба при 180° близько 25-30хв. Готову дістаньте та подавайте з морозивом.