Зі смаженою сливою: рецепт лимонного пирога з чебрецем на оливковій олії
Це вологий та соковий пиріг зі сливами приготований на тісті з оливкової олії. Випічка виходить надзвичайно ароматною завдяки лимонам та чебрецю. А також сливи під час запікання випускають свої цукри і створюють особливі нотки смаків під час куштування. Такий пиріг — це особлива розкіш, яку просто готувати. Вам навіть не знадобиться пергамент, оскільки випічка має власний сік, що не дає йому пристати до форми. Подавайте з кремом чи або йогуртом. Рецептом поділлася фуд-блогерка Ніна Паркер в Інстаграм.
Інгредiєнти для основи
Інгредiєнти для сиропу
Приготування
Розігрійте духовку до 190С і викладіть половинки слив у форму для випікання, застелену папером для випічки. Посипте коричневим цукром і випікайте 20 хвилин. Потім увімкніть гриль на 220С і поставте деко на верхню полицю на 4-5 хвилин або до золотистої скоринки й можливо трохи обвуглення.
Поки печеться, приготуйте основу. У миску додайте перші 4 інгредієнти і збийте разом. Потім додайте мелений мигдаль, борошно, розпушувач, соду, сіль та лимонну цедру. Додайте йогурт і ваніль. Коли сливи будуть готові, вийміть їх з дека і вилийте суміш для торта в те саме деко. Зверху викладіть половинки слив і увімкніть вентилятор до 170С. Випікайте в середині духовки 40 хвилин. Або вийміть, коли вставлена шпажка вийде досить чистою.
Поки пиріг випікається, додайте в миску цукор, лимонний сік і перемішайте. Поставте сковороду на середній або сильний вогонь і додайте 2 ст.л. оливкової олії, а потім чебрець. Смажте 2-3 хвилини до легкої хрусткої скоринки. Перемішайте чебрець з цукровою сумішшю та соком. Полийте сиропом гарячий пиріг і залиште просочуватися. Подавайте пиріг теплим або кімнатної температури з кремом або йогуртом.