Карамельна осінь: рецепт яблучного пирога з карамеллю

Time to cook 50 хв готування Time to prepare 30 хв пiдготовки Portions 8 порцiй
Карамельна осінь: рецепт яблучного пирога з карамеллю Скриншот
Яблука всередині , яблука ззовні, та й з карамеллю. Це надзвичайно смачний та насичений пиріг, який ідеально як до гіркої кави так і до солодкого какао.

Він супер ніжний, м'який та соковитий завдяки соку сезонних фруктів. Рецептом цього пирога поділилася Ілона Шевчук, фуд-блогерка в Інстаграм. 

Порцій8
Енергетична цінність518 ккал
Бiлки6.6 г
Жири23.3 г
Вуглеводи72.8 г
Health Score Недостатній рівень

Інгредiєнти для карамелі

Цукор 150 г
Лимон, сік ½ ч.л.
Вершки 50 мл

Інгредiєнти для основи

Яблуко 3 шт.
Цукор 100 г
Сіль 1 ч.л.
Мелена кориця 1 ч.л.

Приготування

Крок 1 - Основа

Яблука нарізаємо половинками та викладаємо у форму на пергамент, змазаний вершковим маслом, краї форми також змазати маслом. 

Крок 2 - Карамель

У сотейник з товстим дном висипаємо цукор, додаємо теплі вершки та лимонний сік, доводимо до кипіння, та постійно помішуючи, чекаємо поки не зʼявиться приємний золотистий колір карамелі. Заливаємо яблука карамеллю

Крок 3 - Тісто

Змішуємо яйця і цукор. Далі додаємо масло, сметану і знову добре перемішуємо. Додаємо борошно, розпушувач, корицю, соду та знову добре перемішуємо. Виливаємо тісто у форму до яблук та відправляємо в духовку 190 градусів на 40-50 хвилин, тісто має добре підрумʼянитись. 

Крок 4

Даємо хвилин 15 охолонути. Ножем обережно відділяємо краї від форми. На форму кладемо тарілку та обережно перевертаємо .

За бабусиним рецептом. Німецький домашній яблучний пиріг
За бабусиним рецептом. Німецький домашній яблучний пиріг
Time to cook 55 хв
Пироги
Яблучний пиріг Коханка: простий рецепт десерту без борошна
Яблучний пиріг Коханка: простий рецепт десерту без борошна
Time to cook 1 год
Яблучні пироги і пляцки
Запашний пиріг з яблуками, крем-сиром, горіхами та ромовою нотою
Запашний пиріг з яблуками, крем-сиром, горіхами та ромовою нотою
Time to cook 40 хв
Яблучні пироги і пляцки
Яблучний штрудель: автентичний рецепт випічки на Рош-га-Шана
Яблучний штрудель: автентичний рецепт випічки на Рош-га-Шана
Time to cook 40 хв
Штрудель
Яблучний пай: рецепт пирога за простим рецептом з 1920-х
Яблучний пай: рецепт пирога за простим рецептом з 1920-х
Time to cook 45 хв
Яблучні пироги і пляцки
Бабусин затишок: рецепт запечених яблук в тісті
Бабусин затишок: рецепт запечених яблук в тісті
Time to cook 40 хв
Американська (США)
Без глютену. Грецький йогуртовий яблучний чізкейк з йогуртом
Без глютену. Грецький йогуртовий яблучний чізкейк з йогуртом
Time to cook 1 год
Грецька
Яблучний пиріг-невидимка: французький секрет десерту без шкоди для фігури
Яблучний пиріг-невидимка: французький секрет десерту без шкоди для фігури
Time to cook 30 хв
Пироги
Можна приготувати без світла. Яблучний пиріг в сковороді
Можна приготувати без світла. Яблучний пиріг в сковороді
Time to cook 1 год
День матері
Яблучний пиріг з крихтою: aльтернатива медівника для Рош га-Шана
Яблучний пиріг з крихтою: aльтернатива медівника для Рош га-Шана
Time to cook 45 хв
Яблучні пироги і пляцки