До м'яса: рецепт маринованих слив зі спеціями
Насолоджуйтесь цими вишуканими сливами на підсмаженому хлібі з фермерським сиром, а також вони стануть чудовим доповненням до пікантної каші або салатів. Вони підкреслюють смак м'яса, такого як свинячі відбивні, курка та індичка. Ці пряні мариновані сливи чудово поєднуються з багатьма стравами. Наприклад, додайте їх до свіжоспечених вафель з збитим сиром. Рецепт розрахований на літрову банку.
Інгредiєнти:
Приготування
У великій каструлі доведіть до кипіння цукор, яблучний оцет, подрібнений коріандр і мелений кардамон і варіть 5 хвилин, щоб суміш настоялася. Додайте сливи і варіть 2 хвилини або до тих пір, поки вони не стануть м'якими, але збережуть свою форму.
Візьміть стерилізовану банку об'ємом 1 літр (або 2-3 менші банки, якщо у вас є такі) і додайте паличку кориці, червоний перець чилі та зірчастий аніс. Вийміть сливи і покладіть їх у банку, щільно утрамбувавши і залишивши приблизно 1,25 см вільного місця від верхнього краю банки. Обережно влийте оцет у банку поверх слив, щоб вони були повністю покриті. Закрийте банку, поки вона ще тепла, і відставте охолоджуватися при кімнатній температурі. Після охолодження поставте в холодильник на 2 тижні перед подачею.
Сливи повинні зберігатися в холодильнику кілька тижнів.