Котлети без м'яса: найсмачніший рецепт пісної страви

Time to cook 20 хв готування Time to prepare 15 хв пiдготовки Portions 5 порцiй
Ці ніжні котлети з цвітної капусти здивують навіть найзапекліших поціновувачів м’ясних страв. Подавайте їх із картопляним пюре — і насолоджуйтеся поєднанням ніжного смаку та користі.

Цвітна капуста не лише універсальна, а й легка в приготуванні. Її можна вживати сирою — без зайвої підготовки. Суцвіття цвітної капусти стануть чудовою закускою — їх можна вмочувати у хумус або інші корисні соуси. Овоч можна приготувати різними способами: на пару, смажити чи пасерувати. Вона чудово доповнює супи, салати, запіканки та навіть смажену картоплю. Цвітна капуста також багата на поживні речовини і корисні сполуки, що можуть знижувати ризик серцево-судинних захворювань і навіть деяких видів раку. Вона є чудовим джерелом вітамінів і мінералів, сприяє схудненню та легко інтегрується в раціон. Це різновид капусти (Brassica oleracea var. botrytis) з їстівним суцвіттям білого, кремового, фіолетового, зеленого або жовтого кольору. Вона має ніжний смак і м’яку текстуру після приготування.

Сама по собі ця капуста може мати дещо специфічний смак і подобатися далеко не всім. Пропонуємо поекспериментувати і приготувати її у незвичному амплуа — у вигляді котлет. Це не просто легка, досить бюджетна і смачна страва, а й джерело корисних мікроелементів. А ще — це знахідка для веганів та усіх, хто дотримується посту чи просто любить смачно і незвично поїсти. Подавати такі котлети можна як з улюбленим гарніром, салатом, квашеними, маринованими чи свіжими овочами, а й просто їсти з хлібом.

Порцій5
Енергетична цінність106 ккал
Бiлки7.8 г
Жири1.3 г
Вуглеводи21.2 г
Health Score Достатній рівень

Інгредiєнти:

Манка 3 ст. л.
Крохмаль 1 щіпка
Зелень за смаком
Сіль за смаком

Приготування

Крок 1
Розділіть цвітну капусту на окремі суцвіття, відваріть 3–4 хвилини до напівготовності та дайте повністю охолонути. Подрібніть капусту виделкою, всипте манку, панірувальні сухарі, дрібно нарізану зелень, приправте сіллю й перцем, додайте дрібку крохмалю.
Крок 2

Ретельно вимісіть масу та поставте її в холодильник на 15–20 хвилин, щоб вона стала більш густою. Сформуйте котлетки, обкачайте їх у сухарях і посмажте з обох боків до апетитної золотавої скориночки.

Правова інформація. Ця стаття містить загальні відомості довідкового характеру і не повинна розглядатися як альтернатива рекомендаціям лікаря. NV не несе відповідальності за будь-який діагноз, поставлений читачем на основі матеріалів сайту. NV також не несе відповідальності за зміст інших інтернет-ресурсів, посилання на які присутні в цій статті. Якщо вас турбує стан вашого здоров’я, зверніться до лікаря.