Котлети без м'яса: найсмачніший рецепт пісної страви
Цвітна капуста не лише універсальна, а й легка в приготуванні. Її можна вживати сирою — без зайвої підготовки. Суцвіття цвітної капусти стануть чудовою закускою — їх можна вмочувати у хумус або інші корисні соуси. Овоч можна приготувати різними способами: на пару, смажити чи пасерувати. Вона чудово доповнює супи, салати, запіканки та навіть смажену картоплю. Цвітна капуста також багата на поживні речовини і корисні сполуки, що можуть знижувати ризик серцево-судинних захворювань і навіть деяких видів раку. Вона є чудовим джерелом вітамінів і мінералів, сприяє схудненню та легко інтегрується в раціон. Це різновид капусти (Brassica oleracea var. botrytis) з їстівним суцвіттям білого, кремового, фіолетового, зеленого або жовтого кольору. Вона має ніжний смак і м’яку текстуру після приготування.
Сама по собі ця капуста може мати дещо специфічний смак і подобатися далеко не всім. Пропонуємо поекспериментувати і приготувати її у незвичному амплуа — у вигляді котлет. Це не просто легка, досить бюджетна і смачна страва, а й джерело корисних мікроелементів. А ще — це знахідка для веганів та усіх, хто дотримується посту чи просто любить смачно і незвично поїсти. Подавати такі котлети можна як з улюбленим гарніром, салатом, квашеними, маринованими чи свіжими овочами, а й просто їсти з хлібом.
Інгредiєнти:
Приготування
Ретельно вимісіть масу та поставте її в холодильник на 15–20 хвилин, щоб вона стала більш густою. Сформуйте котлетки, обкачайте їх у сухарях і посмажте з обох боків до апетитної золотавої скориночки.
Правова інформація. Ця стаття містить загальні відомості довідкового характеру і не повинна розглядатися як альтернатива рекомендаціям лікаря. NV не несе відповідальності за будь-який діагноз, поставлений читачем на основі матеріалів сайту. NV також не несе відповідальності за зміст інших інтернет-ресурсів, посилання на які присутні в цій статті. Якщо вас турбує стан вашого здоров’я, зверніться до лікаря.