Котлети з сочевиці: рецепт з 4 інгредієнтів з гірчичним соусом

Time to cook 10 хв готування Time to prepare 15 хв пiдготовки Portions 3 порцiї
Котлети з сочевиці: рецепт з 4 інгредієнтів з гірчичним соусом Скриншот
Для красивого та корисного обіду приготуйте ці вегетаріанські котлети без м'яса за простим рецептом. Подайте з вишуканим гірчичним соусом до пасти чи картоплі.

Простий і швидкий веганський рецепт для затишних вечорів. Скакуватимуть такі пісні котлетки у соусі до улюбленої пасти. До речі, тут котлети без глютену завдяки гречаному борошну, яке надає чудового смаку. Рецептом  поділилася французька кулінарна блогерка Елін Бонін.

Порцій3
Енергетична цінність218 ккал
Бiлки10.8 г
Жири6.1 г
Вуглеводи31.6 г
Health Score Достатній рівень

Інгредiєнти для котлет

Соус соєвий 1 ст. л.

Інгредiєнти для соусу

Сіль за смаком
Чорний перець за смаком

Приготування

Крок 1

У мисці розімніть сочевицю за допомогою преса для картоплі. Додайте вівсянку, борошно та сіль. Можете додати спеції (як от спеції для стейка або прованські трави). Сформуйте близько десяти котлет руками.

Крок 2

У сковороді розігрійте олію. Обсмажте котлети, щоб вони добре підрум'янились. Деглазуйте соєвим соусом, тобто просмажете трохи з ним. Потім вийміть їх зі сковороди.

Крок 3

У тій же сковороді вилийте бульйон і гірчицю та збийте. Дайте зменшитися 7-8 хвилин, потім додайте соєву сметану, сіль і перець. Дайте ще трохи зменшитися, щоб отримати соус, який матиме оксамитову текстуру та буде щільним. Поверніть котлети в сковороду на дві хвилини і подавайте з пастою, рисом або на смачному пюре!