Котлети з сочевиці: рецепт з 4 інгредієнтів з гірчичним соусом
Простий і швидкий веганський рецепт для затишних вечорів. Скакуватимуть такі пісні котлетки у соусі до улюбленої пасти. До речі, тут котлети без глютену завдяки гречаному борошну, яке надає чудового смаку. Рецептом поділилася французька кулінарна блогерка Елін Бонін.
Інгредiєнти для котлет
Інгредiєнти для соусу
Приготування
У мисці розімніть сочевицю за допомогою преса для картоплі. Додайте вівсянку, борошно та сіль. Можете додати спеції (як от спеції для стейка або прованські трави). Сформуйте близько десяти котлет руками.
У сковороді розігрійте олію. Обсмажте котлети, щоб вони добре підрум'янились. Деглазуйте соєвим соусом, тобто просмажете трохи з ним. Потім вийміть їх зі сковороди.
У тій же сковороді вилийте бульйон і гірчицю та збийте. Дайте зменшитися 7-8 хвилин, потім додайте соєву сметану, сіль і перець. Дайте ще трохи зменшитися, щоб отримати соус, який матиме оксамитову текстуру та буде щільним. Поверніть котлети в сковороду на дві хвилини і подавайте з пастою, рисом або на смачному пюре!