Котлети з вівсянки та гарбуза: і в бургер і до пюре
Ці гарбузово-шпинатні вівсяні котлети з куркумою, які чудово смакують у салатах або як котлета в булочці, мають насичений смак і чудову поживну цінність завдяки вівсу, шпинату та гарбузовому пюре. Вівсянка має відносно унікальний поживний профіль порівняно з іншими цільнозерновими культурами, забезпечуючи комбінацію розчинної та нерозчинної клітковини – ½ склянки сирого вівса містить 4 грами клітковини, що може сприяти здоровому травленню.
Інгредiєнти:
Приготування
У невеликій мисці змішайте вівсяне борошно, пластівці вівсянки, мелену гірчицю, часниковий порошок, куркуму, чорний перець та сіль. В окремій мисці змішайте яйце, гарбузове пюре та лимонний сік. З'єднайте яєчну суміш з вівсяною сумішшю та перемішайте. Розігрійте каструлю на слабкому вогні, додайте 1 ч. л. оливкової олії та обсмажте шпинат до легкого зів'янення.
Зніміть з вогню та додайте шпинат до вівсяної суміші. Насипте вівсяну суміш у мірну чашку об'ємом 1/3 склянки. Розігрійте сковороду на середньо-слабкому вогні та додайте решту оливкової олії. Вийміть котлету з мірної чашки об'ємом 1/3 склянки та викладіть на сковороду для підігріву, перевертаючи, щоб обидві сторони стали золотисто-коричневими. Зніміть з вогню та насолоджуйтесь!