Кучуфлі: рецепт домашніх трубочок з начинкою зі згущеного молока
Ці хрусткі трубочки випікають і продають повсюди в Чилі. Тісто для кучуфлі приблизно таке ж, як і для вафельних ріжків для морозива. Начинка з манхару (чилійська назва популярної південноамериканської карамельної пасти дульсе де лече) надає трубочці певної щільності, а шоколад робить смачний хрусткий зовнішній шар. Назва кучуфлі, ймовірно, походить від слова "cuchufleta", що означає дотеп або жарт. Можливо, тому що іноді трубочки наповнювали лише на кінчиках, залишаючи середину порожньою.
Якщо випікати занадто довго, і їх важко згортати, занадто швидко - тісто не пропікається належним чином. Можна було б зробити це печиво у вафельниці, як роблять кучуфлі пекарі на розі вулиць в Сантьяго. Вони підрум’яняться рівномірніше, і це полегшить згортання. Цікаво, що зв'язка кучуфлі, перев'язана гарною стрічкою, є популярною альтернативою святковому торту в Чилі.
Інгредiєнти:
Приготування
Для приготування начинки з манхару / дульсе де лече, помістіть закриту банку згущеного молока в каструлю з водою. Переконайтеся, що банка майже повністю занурена. Доведіть воду до кипіння. Етикетка відклеїться, обережно вийміть її з води. Залиште кип'ятити на слабкому вогні під кришкою приблизно 3 години. Переконайтеся, що в каструлі достатньо води, і при необхідності доливайте. Вийміть з каструлі та дайте повністю охолонути.
Збийте яєчні білки з цукровою пудрою міксером до утворення піни. додати масло Розтопіть масло і дайте трохи охолонути, потім влийте в суміш. Всипте до яєць борошно та сіль. Додайте ванільний екстракт у тісто, накрийте та залиште відпочити при кімнатній температурі приблизно на 20 хвилин.
Розігрійте духовку до 175°C. Застеліть деко пергаментним папером. Злегка змастіть пергаментний папір олією і викладіть на нього дві столові ложки тіста. Залиште великий простір між ними. За допомогою палетки розподіліть тісто у 2 прямокутники приблизно 12 x 10 см. Випікати в середині духовки приблизно 8 хвилин, до дуже світло-коричневого кольору. Поверніть деко на півдорозі, вийміть із духовки і, використовуючи олівець, одразу скрутіть із довгого боку в маленький рулетик. Дати повністю охолонути.
Наповніть охолоджені булочки дульсе де лече, використовуючи кондитерський мішок з маленьким отвором. Розтопіть шоколад, дайте трохи охолонути та покрийте печиво. Дайте стекти та застигнути на решітці. Смакуйте, коли охолоне.