Лосось у стилі антипасто: вишукана вечеря з середземноморським вайбом

Time to cook 40 хв готування Time to prepare 20 хв пiдготовки Portions 4 порцiї
Лосось у стилі антипасто: вишукана вечеря з середземноморським вайбом NV via ChatGPT AI
Ця легка страва може стати як вишуканою закускою до святкового обіду, так і швидкою вечерею у теплі літні вечори. Готуйте і насолоджуйтеся смаком Італії на своїй кухні.

Аntipasti — закуска в італійській кухні. Слово означає «перед їжею». У класичній італійській кухні це можуть бути мариновані в олії овочі, салат Капрезе, страви з копченостями, оливками, запеченими овочами, сирами (наприклад, моцарелою), морепродуктами, шматочками свіжих фруктів, зеленню. Це не тільки звичайні сирні або м'ясні нарізки, які прикрашають овочами. Це набір, як холодних, так і гарячих закусок, які збуджують апетит не тільки своїм виглядом, а й смаком і ароматом.

Склад антипасто може бути абсолютно різним, і в кожному регіоні Італії відрізнятися своїми особливостями. А ще їх рецепти безпосередньо залежать від пори року. Це можуть бути запечені в духовці або на овочі грилі, тонко нарізане м'ясо, смачні морепродукти, мариновані оливки, каперси, в'ялені томати, солодкий перець і, звичайно, сир. Лише кілька середземноморських антипасто — і звичайний шматок лосося стає ресторанною стравою. Запечіть у духовці чи підсмажте на грилі за цим рецептом — смак літа гарантовано. У цій закусці присутні всі традиційні інгредієнти антипасто: помідори, оливки, серцевина артишоків, томі відмінний результат просто гарантовано.

Порцій4
Енергетична цінність674 ккал
Бiлки37.8 г
Жири49.2 г
Вуглеводи17.9 г
Health Score Високий рівень

Приготування

Крок 1

Помістіть помідори, половину зелені, 1 столову ложку каперсів, часник, цедру лимона і вершкове масло в миску і розімніть ложкою. Або ж помістіть інгредієнти в кухонний комбайн і подрібніть до однорідної маси. Ароматизоване вершкове масло можна зберігати в холодильнику до двох днів. 

Крок 2

Покладіть аркуш пергаментного паперу, достатньо великий, щоб вільно обернути лосось, на аркуш фольги такого ж розміру. Покладіть лосось зверху, потім розріжте рибу на порції, не прорізаючи шкіру, щоб філе залишилося цілим. Розділіть на порції такого розміру, як вам подобається, залежно від кількості гостей.

Крок 3

Серцевину артишоків крупно нарізати і обсмажити на сковорідці на олії або використовувати консервовані. Змастіть лосось ароматизованим маслом, потім додайте решту каперсів, скибочки лимона, оливки та артишоки. Загорніть фольгу і пергамент навколо лосося і затисніть кінці, щоб закрити, утворивши вільний пакунок.

Крок 4

Щоб запекти лосось, розігрійте духовку до 200 °C/180 °C з вентилятором/газ 6. Покладіть пакунок на деко і запікайте протягом 30 хвилин, потім залиште на кілька хвилин, перш ніж розгортати. Як варіант, розпаліть барбекю, дочекайтеся, поки полум'я згасне, покладіть пакунок прямо на решітку і запікайте протягом 8-15 хвилин або до повної готовності лосося. Перевірте готовність лосося, натиснувши на м'ясо виделкою — воно повинно легко розпадатися на шматочки. Подавайте на блюді, посипавши рештою зелені та поливши масляним соусом.

Риба на Святвечір: рецепт запеченої з овочами і сиром
Риба на Святвечір: рецепт запеченої з овочами і сиром
Time to cook 1 год
Риба
Улюблена страва загиблого воїна: рецепт гонконзьких вафель
Улюблена страва загиблого воїна: рецепт гонконзьких вафель
Time to cook 20 хв
Вафлі
Кіш з лососем і броколі: рум’яний, ніжний, з хрустким дном
Кіш з лососем і броколі: рум’яний, ніжний, з хрустким дном
Time to cook 1 год 20 хв
Пироги
Смажений лосось : рецепт з лимоном та соусом із зелені
Смажений лосось : рецепт з лимоном та соусом із зелені
Time to cook 45 хв
Риба
Ідеальна рибна вечеря: шашлик із скумбрії в пряних травах
Ідеальна рибна вечеря: шашлик із скумбрії в пряних травах
Time to cook 10 хв
Рибний гриль
Не лише зі шпротами. Канапки з сардинами та маринованою цибулею на Новий рік
Не лише зі шпротами. Канапки з сардинами та маринованою цибулею на Новий рік
Time to cook 15 хв
Риба
Січеники з оселедця: рецепт автентичних одеських котлет до зимових свят
Січеники з оселедця: рецепт автентичних одеських котлет до зимових свят
Time to cook 20 хв
Українська
З консервованої риби: ніжні котлетки з лосося на обід і на святковий стіл
З консервованої риби: ніжні котлетки з лосося на обід і на святковий стіл
Time to cook 10 хв
Риба
Такос з рибою на грилі: рецепт мексиканського ель пастор
Такос з рибою на грилі: рецепт мексиканського ель пастор
Time to cook 30 хв
Шашлик з риби
Тиляпія, запечена з лимоном та часниковим маслом - простий рецепт вечері
Тиляпія, запечена з лимоном та часниковим маслом - простий рецепт вечері
Time to cook 20 хв
В одному посуді (one pot)