Одне тісто - три печива: рецепт різдвяного солодкого подарунку

Time to cook 10 хв готування Time to prepare 15 хв пiдготовки Portions 18 порцiй
Одне тісто - три печива: рецепт різдвяного солодкого подарунку Скриншот
Приготуйте ці три види печива лише з одного тіста, щоб красиво запакувати і подарувати близькій людині.

З цим тістом не треба чекати, бо його можна використовувати одразу. Прикрашайте його так, як підкаже ваш святковий настрій, або як любить людина, для якої ви його готуєте. Це може бути форма зірки, ягоди, пташки чи ялинки. Рецептом поділилася німецька фуд-блогерка у соцмережах. Чим менші ваші формочки для печива, тим більше печива ви отримаєте. Ви можете зробити його маленьким та помістити у адвент-календар.

Порцій18
Енергетична цінність291 ккал
Бiлки4.1 г
Жири14.1 г
Вуглеводи37 г
Health Score Недостатній рівень

Інгредiєнти для прикраси

Варення 5 ст. л.
Цукрова пудра за смаком
Кориця 1 ч.л.
Цукор 50 г

Приготування

Крок 1

Змішайте сухі інгредієнти та додайте м'яке вершкове масло. Вбийте яйця і гарно перемішайте міксером. Потім вимішайте акуратно руками.

Крок 2

Розігрійте духовку. Розділіть тісто на три частини. Розкатайте першу на столі до бажаної товщини та виріжте форми. Зробіть половину цієї частини з отворами, а половину без, щоб потім змастити варенням та зробити сендвічі. Викладіть печиво на пергамент. Випікайте до підняття кожне печиво 10-12 хвилин при 180 градусах. Готове посипте цукровою пудрою намажте джемом, з'єднайте.

Крок 3

 Другу частину тіста змішайте із корицею та іншими спеціями, як от цукор чи мускатний горіх чи імбир за бажанням. Розкатайте та виріжте. Після випікання занурте в суміш цукрової пудри з корицею. У третю частину тіста додайте мелені горішки. Виріжте і випікайте. Готове можна занурити у шоколад одним боком. 

Крок 4

Прикрашайте і запакуйте у гарні мішечки після застигання. Смачного!