Одне тісто - три печива: рецепт різдвяного солодкого подарунку
З цим тістом не треба чекати, бо його можна використовувати одразу. Прикрашайте його так, як підкаже ваш святковий настрій, або як любить людина, для якої ви його готуєте. Це може бути форма зірки, ягоди, пташки чи ялинки. Рецептом поділилася німецька фуд-блогерка у соцмережах. Чим менші ваші формочки для печива, тим більше печива ви отримаєте. Ви можете зробити його маленьким та помістити у адвент-календар.
Інгредiєнти для печива
Інгредiєнти для прикраси
Приготування
Змішайте сухі інгредієнти та додайте м'яке вершкове масло. Вбийте яйця і гарно перемішайте міксером. Потім вимішайте акуратно руками.
Розігрійте духовку. Розділіть тісто на три частини. Розкатайте першу на столі до бажаної товщини та виріжте форми. Зробіть половину цієї частини з отворами, а половину без, щоб потім змастити варенням та зробити сендвічі. Викладіть печиво на пергамент. Випікайте до підняття кожне печиво 10-12 хвилин при 180 градусах. Готове посипте цукровою пудрою намажте джемом, з'єднайте.
Другу частину тіста змішайте із корицею та іншими спеціями, як от цукор чи мускатний горіх чи імбир за бажанням. Розкатайте та виріжте. Після випікання занурте в суміш цукрової пудри з корицею. У третю частину тіста додайте мелені горішки. Виріжте і випікайте. Готове можна занурити у шоколад одним боком.
Прикрашайте і запакуйте у гарні мішечки після застигання. Смачного!