Омлет на сніданок: рецепт з яблуком, сиром чедер та беконом
Рецепт солодкого яблучного омлета ми знайдемо у кулінарній збірці 1929 року, що колись видавався в Коломиї. У книжечці є поради з харчування та приготування страв з овочів та фруктів для господинь вдома. Власне, такий рецепт буде простим сніданком та легким перекусом. Але ми пропонуємо його трошки модернізувати. Додайте білий чи жовтий чередер, а також шматочки бекона чи хамона до страви, щоб підвищити його поживність та зробити смак більш цікавим.
Інгредiєнти:
Приготування
Розігрійте антипригарну сковороду на середньому вогні та збризніть олією. Додайте скибочки яблук, розмарин, дрібку солі та перцю. Готуйте 4-5 хвилин, поки яблука не підрум'яняться і не стануть м'якими. Вийміть яблука з каструлі та відкладіть в сторону.
Додайте яйця в сковороду і нахиліть, щоб вони покрили дно сковороди. Готуйте 2-3 хвилини, поки яйця не почнуть схоплюватися.
Зверху викладіть яблука та сир чедер. Продовжуйте готувати, поки сир не розплавиться, а яйця повністю не схопляться. Складіть навпіл і подавайте з цільнозерновими тостами і підсмаженим беконом.