Овочеві шашлички з картоплею: рецепт барбекю з грибами

Time to cook 10 хв готування Time to prepare 20 хв пiдготовки Portions 6 порцiй
Овочеві шашлички з картоплею: рецепт барбекю з грибами freepik
Приготуйтеся до розваг на свіжому повітрі з цими барвистими та смачними овочевими шашликами на грилі. Цей простий рецепт включає картоплю та всі ваші улюблені овочі, приготовані та приправлені до досконалості на вашому барбекю.

Незалежно від того, подаєте ви їх як основну страву чи як гарнір, овочі на грилі демонструють чудові можливості рослинної кухні. Ви можете подавати їх на вечірках у внутрішньому дворику зі шпажками тофу на грилі або шматочками простого пряного тофу з травами та освіжаючим салатом з огірків.

Порцій6
Енергетична цінність100 ккал
Бiлки4.1 г
Жири5.4 г
Вуглеводи16 г
Health Score Високий рівень

Інгредiєнти для соусу

Лимон, сік ½ стакани
Мед 2 ч.л.
Сіль за смаком
Чорний перець за смаком

Приготування

Крок 1

Насипте всі інгредієнти в миску або мірний стакан середнього розміру. Збийте разом. Відставте в сторону до готовності до використання на овочах. Помийте та підготуйте овочі, починаючи з картоплі. Перед приготуванням на грилі картоплю потрібно відварити (частково зварити), оскільки вона готується довше, ніж інші овочі. Ретельно почистіть і промийте картоплю. Не знімайте шкірку. 

Крок 2

Покладіть картоплю в глибоку каструлю, залийте водою і накрийте кришкою. Поставте на сильний вогонь і доведіть воду до кипіння, а потім зменшіть вогонь до повільного кипіння. Варіть, поки картопля не стане достатньо м'якою, щоб її можна було проткнути гострим ножем. Не переварюйте картоплю. Злийте воду з картоплі. Поки картопля вариться, саме час підготувати решту овочів. Почніть з ретельного промивання, якщо потрібно. Видаліть насіння з болгарського перцю та зовнішнє лушпиння з цибулі.

Крок 3

Наріжте кабачки та жовті патисони, перець, цибулю та ананас однаковими шматочками. Перед використанням замочіть бамбукові шпажки у воді на 15 хвилин або більше. Це допоможе запобігти їх пригоранню або загорянню під час смаження овочів на грилі. Нанизуйте овочі на шампури, чергуючи їх за кольором. Помістіть їх у форму для запікання.

Крок 4

Розігрійте мангал на середньому рівні, приблизно до 190 градусів. Покладіть овочеві шампури на решітку гриля. Дайте овочам приготуватися близько 3 хвилин перед тим, як перевернути. Обережно переверніть кожен шампур щипцями і змастіть його соусом. Повторіть цей крок ще 2-3 рази, поки овочі не стануть м'якими та злегка підрум'яняться (загалом близько 12 хвилин). Зніміть з гриля і насолоджуйтеся!