Пряні волоські горіхи: найкраща протизапальна закуска
Волоські горіхи багаті на омега-3 жирні кислоти, а спеції, такі як кориця та імбир, додатково підсилюють їх протизапальні властивості. Це не лише ароматна та хрустка закуска, але й чудова заправка для салатів. Горіхи легко готувати великими порціями та зберігати, що робить їх зручним і корисним доповненням до будь-якої страви. Насичені омега-3 жирними кислотами, вони вже є суперзірками у боротьбі із запаленнями. Але коли ви посипаєте їх корицею та імбиром, ви отримуєте ще більше користі для здоров’я з непереборно теплим смаком.
Горіхи ідеально підходять для того, щоб жувати їх самі по собі, але також стануть зіркою шоу, якщо посипати ними салати або подрібнити та додати в йогурт на сніданок. Низька температура — це ключ до того, щоб не спалити горіхи та їхню солодку оболонку. Перед тим як зберігати закуску, дайте їй охолонути до кімнатної температури. Покриття продовжуватиме тверднути під час охолодження, що зменшить ймовірність злипання горіхів під час зберігання. Якщо ви хочете подвоїти рецепт, розкладіть волоські горіхи між двома деками і випікайте їх у верхній та нижній третинах духовки, помінявши місцями в середині випікання.
Інгредiєнти:
Приготування
Розігрійте духовку до 120° С. Застеліть велике деко з бортиком пергаментним папером. У великій мисці збийте 1 яєчний білок і 1 столову ложку води до утворення піни, приблизно 30 секунд. Додайте 4 склянки волоських горіхів до рівномірного покриття; дайте постояти 5 хвилин, не перемішуючи. Додайте 2 столові ложки кленового сиропу, перемішайте до рівномірного поєднання.
У невеликій мисці збийте 2 чайні ложки кориці, 1 чайну ложку імбиру, трохи солі та по ½ чайної ложки запашного перцю і меленого чилі до повного змішування. Поступово всипте суміш спецій у горіхову масу, перемішуючи, доки вона не стане рівномірно покритою. Викладіть горіхову суміш рівним шаром на підготовлене деко.
Випікайте, помішуючи кожні 10-15 хвилин, поки волоські горіхи не підсмажаться, а покриття не стане сухим на дотик, 35-40 хвилин (покриття буде продовжувати сохнути і після виймання з духовки). Дайте повністю охолонути на деку на решітці, близько 30 хвилин. Смачного!
Правова інформація. Ця стаття містить загальні відомості довідкового характеру і не повинна розглядатися як альтернатива рекомендаціям лікаря. NV не несе відповідальності за будь-який діагноз, поставлений читачем на основі матеріалів сайту. NV також не несе відповідальності за зміст інших інтернет-ресурсів, посилання на які присутні в цій статті. Якщо вас турбує стан вашого здоров’я, зверніться до лікаря.