Рецепт салату з овочами та лососем до святкового столу
Ця легка і дуже ароматна закуска чудово поєднається з калорійними святковими стравами та стане окрасою будь-якого сімейного застілля.
У програмі Ранок Вдома на каналі Дім відома акторка і телеведуча Лілія Ребрик розповіла, що обовʼязково подає до святкового столу. Рецепт оригінального салату — з лососем у медово-гірчичному соусі. Звучить дуже вишукано, а готується неймовірно просто.
Порцій4
Енергетична цінність238 ккал
Бiлки13.2 г
Жири15.2 г
Вуглеводи13.8 г
Health Score
Достатній рівень
Інгредiєнти для приготування салату:
Лосось, філе
200 г
Авокадо
1 шт.
Салат свіжий
150 г
Огірок
1 шт.
Томати чері
12 шт.
Кунжут білий
2 ст. л.
Інгредiєнти для заправки:
Гірчиця
1 ч.л.
Мед
1 ст. л.
Оливкова олія
1 ст. л.
Лимон, сік
3 ст. л.
Сіль
за смаком
Чорний перець
за смаком
Приготування
Крок 1
Слабосолений лосось нарізати тонкими скибочками або кубиком. Авокадо почистити, нарізати кубиком і скропити лимонним соком. Огірок нарізати тонкими слайсами, а помідори черрі розрізати навпіл.
Крок 2
Для заправки змішати мед, гірчицю, лимонний сік і оливкову олію. Додати сіль і перець за смаком і ретельно перемішати.
Крок 3
На тарілку викласти листя салату. Зверху розподілити лосось, огірки, помідори та авокадо. Скропити салат медово-гірчичною заправкою, посипати кунжутом і одразу подавати до столу! Смачного!