Рецепт вишуканого пудинга з ревенем: простіше, ніж вам здається
Уявіть фантастичну ситуацію: у вас залишилася велика здобна булка. Це, може, хала, чи навіть паска. Що ж із нею робити? Маю чудовий вихід, і результат, повірте, буде навіть смачнішим за оригінал. Це хлібний пудинг — диво, що готується елементарно й з найпростіших продуктів: молоко, вершки, яйця... Але цей пудинг особливий — травневий, з ревенем. Уявіть: ніжний, ванільний шар м'якої здоби, під ним — кислуватий ревінь, схожий на джем, а зверху — рум’яна, тоненька скоринка з хрумким мигдалем…
Доречі, ревінь — терпкий овоч, багатий на клітковину, вітамін К і антиоксиданти. Він може допомогти в лікуванні закрепів, підтримати здоров’я кісток і знизити ризик різних захворювань. Стебла рослини їстівні та мають терпкий кислуватий смак, який добре поєднується з десертами. Листя токсичне і не придатне в їжу. У традиційній китайській медицині ревінь використовують близько 5000 років. Він містить вітамін К, клітковину й антиоксиданти, корисні для кісток, травлення і серця, хоча тривале вживання як добавки може бути шкідливим.
Інгредiєнти:
Важливо:
- для приготування використовуйте здобну булку
- а також мигдалеві пластівці, за бажанням
Приготування
Ревінь нарізати шматочками по 1 см. Покласти в сотейник, засипати 150 грамами цукру, влити 1 ст.л. води і тушкувати до м'якості, хвилин 5-7.
Взбить миксером яйца, молоко, сливки, ванильный экстракт и 100 грамм сахара. Булку нарезать толстыми ломтиками и положить в молочно-яичную смесь, чтоб они хорошо пропитались.
Змастити олією овальну або прямокутну форму для випічки і викласти шар тушкованого ревеню. Покрити шаром булочки. Повторити шар ревеню і шар булочок. Вилити поверх булочок молочну суміш, якщо залишилася. Посипати мигдальними пластівцями, за бажанням і 1 ст.л. цукру. Випікати близько 40-45 хвилин за температури 170° C, пудинг підніметься і стане золотисто-коричневим. Подавати пудинг теплим або гарячим, посипавши цукровою пудрою.
Правова інформація. Ця стаття містить загальні відомості довідкового характеру і не повинна розглядатися як альтернатива рекомендаціям лікаря. NV не несе відповідальності за будь-який діагноз, поставлений читачем на основі матеріалів сайту. NV також не несе відповідальності за зміст інших інтернет-ресурсів, посилання на які присутні в цій статті. Якщо вас турбує стан вашого здоров’я, зверніться до лікаря.