Рецепт вишуканого пудинга з ревенем: простіше, ніж вам здається

Time to cook 1 год готування Time to prepare 20 хв пiдготовки Portions 6 порцiй
Цей весняний десерт має секретний інгредієнт, який полегшує процес приготування — це та сама зачерствіла паска, яка залежалась у вашій спіжарці.

Уявіть фантастичну ситуацію: у вас залишилася велика здобна булка. Це, може, хала, чи навіть паска. Що ж із нею робити? Маю чудовий вихід, і результат, повірте, буде навіть смачнішим за оригінал. Це хлібний пудинг — диво, що готується елементарно й з найпростіших продуктів: молоко, вершки, яйця... Але цей пудинг особливий — травневий, з ревенем. Уявіть: ніжний, ванільний шар м'якої здоби, під ним — кислуватий ревінь, схожий на джем, а зверху — рум’яна, тоненька скоринка з хрумким мигдалем…

Доречі, ревінь — терпкий овоч, багатий на клітковину, вітамін К і антиоксиданти. Він може допомогти в лікуванні закрепів, підтримати здоров’я кісток і знизити ризик різних захворювань. Стебла рослини  їстівні та мають терпкий кислуватий смак, який добре поєднується з десертами. Листя токсичне і не придатне в їжу. У традиційній китайській медицині ревінь використовують близько 5000 років. Він містить вітамін К, клітковину й антиоксиданти, корисні для кісток, травлення і серця, хоча тривале вживання як добавки може бути шкідливим.

Порцій6
Енергетична цінність603 ккал
Бiлки15.6 г
Жири18.4 г
Вуглеводи92.3 г
Health Score Середній рівень

Інгредiєнти:

Ревінь 400 г
Цукор 250 г
Молоко 500 мл
Цукор 1 ст. л.
Вершки 33% 200 мл
Мигдаль за смаком

Важливо:

  • для приготування використовуйте здобну булку
  • а також мигдалеві пластівці, за бажанням

Приготування

Крок 1

Ревінь нарізати шматочками по 1 см. Покласти в сотейник, засипати 150 грамами цукру, влити 1 ст.л. води і тушкувати до м'якості, хвилин 5-7.

Крок 2

Взбить миксером яйца, молоко, сливки, ванильный экстракт и 100 грамм сахара. Булку нарезать толстыми ломтиками и положить в молочно-яичную смесь, чтоб они хорошо пропитались.

Крок 3

Змастити олією овальну або прямокутну форму для випічки і викласти шар тушкованого ревеню. Покрити шаром булочки. Повторити шар ревеню і шар булочок. Вилити поверх булочок молочну суміш, якщо залишилася. Посипати мигдальними пластівцями, за бажанням і 1 ст.л. цукру. Випікати близько 40-45 хвилин за температури 170° C, пудинг підніметься і стане золотисто-коричневим. Подавати пудинг теплим або гарячим, посипавши цукровою пудрою.

Правова інформація. Ця стаття містить загальні відомості довідкового характеру і не повинна розглядатися як альтернатива рекомендаціям лікаря. NV не несе відповідальності за будь-який діагноз, поставлений читачем на основі матеріалів сайту. NV також не несе відповідальності за зміст інших інтернет-ресурсів, посилання на які присутні в цій статті. Якщо вас турбує стан вашого здоров’я, зверніться до лікаря.

Корисний сніданок або десерт. Чіа-пудинг зі свіжими фруктами та йогуртом
Корисний сніданок або десерт. Чіа-пудинг зі свіжими фруктами та йогуртом
Time to cook 5 хв
Десерти
Низькокалорійний десерт: рецепт пудинга із гарбуза
Низькокалорійний десерт: рецепт пудинга із гарбуза
Time to cook 1 год
Десерти
Затишок з теплою ложкою: індійський гарбузово-рисовий пудинг у мультиварці
Затишок з теплою ложкою: індійський гарбузово-рисовий пудинг у мультиварці
Time to cook 5 год
Пудинги
Десерт з круасанів: рецепт єгипетського хлібного пудинга Ум Алі
Десерт з круасанів: рецепт єгипетського хлібного пудинга Ум Алі
Time to cook 25 хв
Десерти
Французька розкіш: рецепт крем-брюле із красивою цукровою скоринкою
Французька розкіш: рецепт крем-брюле із красивою цукровою скоринкою
Time to cook 10 год
Десерти
Чіа-пудинг: рецепт з кефіром та арахісовою пастою
Чіа-пудинг: рецепт з кефіром та арахісовою пастою
Time to cook 6 год
Сніданки
Кіноа-пудинг: найкорисніший білковий сніданок на думку дієтологів
Кіноа-пудинг: найкорисніший білковий сніданок на думку дієтологів
Time to cook 8 год
Пудинги
Банановий пудинг із печивом: рецепт простого десерту
Банановий пудинг із печивом: рецепт простого десерту
Time to cook 1 год 20 хв
Американська (США)
Сніданок мрії. Пудинг з малиною та кокосом
Сніданок мрії. Пудинг з малиною та кокосом
Time to cook 40 хв
Крупи і макарони
Бразильський карамельний флан: рецепт ніжного молочного пудингу в карамелі
Бразильський карамельний флан: рецепт ніжного молочного пудингу в карамелі
Time to cook 50 хв
Пудинги