Треба просто запекти: рецепт гарбузового хлібного пудинга
Цей заспокійливий осінній хлібний пудинг використовує цілу банку гарбузового пюре. Кубики м'якої та легкої хали огортаються щедро приправленим гарбузовим заварним кремом і запікаються до хрусткої скоринки зверху і м'якості всередині. Цей рецепт чудово підходить як для ситної страви на бранч, так і для затишного десерту — обов'язково подавайте його теплим з ложкою прохолодних збитих вершків з корицею зверху.
Інгредiєнти:
Приготування
Розігрійте духовку до 175 градусів Цельсія та змастіть маслом форму для випікання розміром 23х33 см або велику форму для гратена. Викладіть шматочки хліба у форму. У великій мисці збийте разом молоко, вершки, гарбузове пюре, яйця, цукор, гарбузову спецію, ваніль та сіль.
Обережно вилийте заварний крем на хліб і злегка притисніть, щоб крем покрив хліб. Вільно накрийте форму фольгою і дайте суміші постояти 30 хвилин. Випікайте хлібний пудинг, все ще накритий фольгою, протягом 20 хвилин, потім зніміть фольгу і продовжуйте випікати до готовності по краях і зарум'янювання зверху, ще 20-25 хвилин. Центр все ще буде трохи рідким. Поставте форму для випікання на решітку для охолодження принаймні на 30 хвилин.
Додайте вершки, цукрову пудру та корицю у велику миску і використовуйте віночок або електричний міксер, щоб збити до утворення м'яких піків. Подавайте теплий або кімнатної температури хлібний пудинг з порцією коричного крему. (Зберігайте залишки хлібного пудингу, накритими, в холодильнику до 3 днів. Щоб розігріти, запікайте в духовці при 175 градусах Цельсія, накритими, приблизно 15 хвилин.)