Вишукана паста з буряком: готуємо трендовий рецепт
Ці яскраво-рожеві макарони, також відомі як паста Барбі, затрендилися в TikTok. Хоча в оригінальному рецепті Кет Кларк використовувався грецький йогурт, а в інших - козячий, кисломолочний сир та сметана, фета ідеально поєднується зі смаком червоного буряка. Та додає трохи білка до цієї вершково-бурякової пасти. Незалежно від того, чи будете ви їсти її як вегетаріанську основну страву або як гарнір до м'яса на грилі, цей барвистий соус - чудовий спосіб урізноманітнити вечір і додати трохи більше овочів у свій раціон.
Інгредiєнти:
Приготування
Розігріти духовку до 200°С і вимити буряк, щоб видалити надлишки бруду.
За допомогою кухонної терки очистити буряк від шкірки, гострим ножем обрізати кінчики і нарізати буряк часточками. Зняти шкірку з цибулі-шалот і розрізати її навпіл уздовж.
У форму для запікання або на деко покласти нарізаний сирий буряк, нарізану цибулю-шалот і зубчики часнику (зі шкіркою), скропити оливковою олією, щедро посолити, поперчити і перемішати, поки все не покриється олією. Перекласти в духовку і запікати протягом 40-45 хвилин, поки буряк не стане м'яким і його можна буде легко проколоти виделкою.
За 10 хвилин до готовності буряка довести до кипіння велику каструлю з добре підсоленою водою. Як тільки вода закипить, всипати макарони, зменшити вогонь до мінімуму і варити макарони до стану аль денте або відповідно до інструкцій на упаковці. Поки макарони варяться, зачерпнути 1 склянку води для варіння макаронів і відставити її вбік.
Коли буряк підсмажиться, вийняти форму для запікання з духовки. Коли запіканка охолоне, через хвилину-дві, обрізати кінчик цибулі-шалот і видавити зубчики часнику з лушпиння. У високошвидкісний блендер додати обсмажений буряк, цибулю, зубчики часнику, фету, лимонний сік та 1/2 склянки води для макаронів і подрібнити до утворення однорідного соусу. За потреби додати додаткову воду з крохмалем для пасти, щоб розрідити соус.
Після того, як макарони готові та відціджені, поверніть їх у каструлю, в якій вони готувалися, вилийте зверху буряковий соус і обережно перемішайте, поки вони не змішаються, а макарони не будуть добре вкриті соусом. Пасту можна подавати до столу, прикрасивши зверху сиром фета або пармезаном, лимонною цедрою та/або петрушкою. Залишки можна зберігати в герметичному контейнері в холодильнику до 5 днів або в морозильній камері до 3 місяців.