Паста е фаджолі: класичний італійський суп із макаронами та квасолею
Цей італійський суп насичений ситним яловичим фаршем, свіжими овочами, ніжною квасолею, макаронами та ароматними травами — усе це в наваристому, пікантному бульйоні. Цей рецепт — справжня знахідка! Ви точно не захочете його пропустити. Суп насичений овочами та переповнений італійським смаком. Він ідеально заспокоює, ситний і абсолютно смачний! А ще його дуже просто готувати – усе готується в одній каструлі! Італійський термін pasta e fagioli означає «паста з квасолею». Це традиційний густий суп, який має багато варіацій, але основними інгредієнтами завжди залишаються макарони та квасоля. Якщо ви плануєте подавати всю страву відразу, то можна просто зварити макарони в супі (інакше вони розмокнуть, якщо їх залишити). Це займе близько 10-15 хвилин готування на повільному вогні та додавання 1 склянки води, щоб компенсувати те, що вона вбере.Ця страва чудово смакує наступного дня — смаки ще краще поєднуються. Якщо суп загусне, просто додайте трохи бульйону або води при розігріванні.
Дослідження показали, що квасоля допомагає організму отримувати важливі поживні речовини, такі як клітковина, калій, магній, залізо, фолієва кислота та холін. Водночас вона сприяє зменшенню споживання шкідливих речовин, зокрема натрію, доданих цукрів і насичених жирів.
Інгредiєнти:
Приготування
Нагрійте 1 ст. л. оливкової олії у великій каструлі на середньому вогні, всипте яловичий фарш і готуйте, періодично помішуючи, до повної готовності. Злити з яловичини жир, перекласти яловичину на тарілку і відставити вбік. У тій же каструлі розігріти 1 ст. л. оливкової олії.
Додати цибулю, моркву та селеру і тушкувати на середньому вогні до готовності, приблизно 6 хвилин, додати часник і тушкувати ще 1 хвилину. Додати курячий бульйон, томатний соус, воду, консервовані помідори, цукор, базилік, орегано, чебрець, майоран і варену яловичину, посолити і поперчити за смаком.
Довести до кипіння, потім зменшити вогонь до середнього, накрити кришкою і тушкувати, періодично помішуючи, поки овочі не стануть м'якими, приблизно 15-20 хвилин. Тим часом відварити макарони діталані згідно з інструкцією на упаковці, відварити до стану аль денте. Зварену та відціджену пасту додати до супу разом із відцідженою консервованою квасолею двох видів. За бажанням розбавити невеликою кількістю бульйону або води. Варити ще 1 хвилину. Всипати петрушку, подавати теплим з тертим сиром Романо або Пармезан.
Правова інформація. Ця стаття містить загальні відомості довідкового характеру і не повинна розглядатися як альтернатива рекомендаціям лікаря. NV не несе відповідальності за будь-який діагноз, поставлений читачем на основі матеріалів сайту. NV також не несе відповідальності за зміст інших інтернет-ресурсів, посилання на які присутні в цій статті. Якщо вас турбує стан вашого здоров’я, зверніться до лікаря.