Секрет хрустких помідорів на зиму: інгредієнт, про який ви точно не здогадувалися
Саме час подбати про заготівлю помідорів на зиму. Є багато різноманітних рецептів, один із них — маринування. Це швидкий і дуже смачний спосіб продовжити томатам термін дії на всю зиму. Хоча аспірин — незвичайний інгредієнт для страв, в маринуванні та солінні помідорів багато хто його цінує. Ацетилсаліцилова кислота не дає розмножуватися бактеріям, а тому помідори добре зберігаються. При цьому, таблетки дають незвичайний смак і зберігають пружність помідорів, залишаючи їх навіть трохи хрусткими. Вони чудово смакуватимуть з картоплею, основними стравами чи як закуска з м'ясною нарізкою. Головне пам'ятайте, що ці хрусткі помідори зникають зі столу в першу чергу. За бажанням ви можете збільшити порцію до іншої кількості чи літражу банок.
До речі, томати є одним із видів продуктів, які краще готувати, ніж їсти сирими, оскільки тепло під час готування призводить до утворення лікопіну, який наш організм засвоює легше. Тож купуйте надзвичайно свіжі помідори та консервуйте їх або запасіться консервованими томатними продуктами.
Інгредiєнти:
Важливо: для зберігання помідорів усю зиму, додайте до консервації 3 таблетки аспірину
Приготування
Підготуйте всі необхідні продукти, промийте помідори та листочки. На дно банки викладіть лавровий лист, перець, часник, листя селери і смородини, кріп.
Для холодного розсолу налийте в каструлю близько 1 л води, додайте туди сіль, цукор і оцет. Добре розмішайте та дайте розсолу трохи настоятися. Покладіть помідори в банку та залийте їх розсолом.
Розтовчіть аспірин і засипте його в банку. Закрийте банки пластмасовими кришками та зберігайте їх у холодному місці. Їсти помідори можна вже через кілька тижнів. Смачного!