Таку не куштували: рецепт домашньої та м'якої нуги з горіхами
Здається, що кожна нуга (або торроне), яку ви знаходите в магазині, є твердою, липкою, яка загрожує зламати зуб. Але тут не той випадок. Ця нуга буде м'якою, ніжною, жувальною та приємною. Ваші зуби точно вціліють! А ще и можете налаштувати свою нугу саме так, як вам подобається. Приготуйте її з шоколадом, який чудово розплавився, утворивши круті завитки та додавши насичений смак. Не соромтеся зробити її власною, додавши різні сухофрукти, печиво або навіть цедру цитрусових.
Ви можете помітити, що традиційні рецепти вимагають використання їстівного рисового паперу (вафельного паперу) з обох боків цього липкого кондитерського виробу. Якщо ви плануєте загортати свій домашній торт Торроне для подарунків або тривалого зберігання, безумовно, розумно використовувати їстівний папір. Однак, якщо ви просто подаєте його одразу вдома, чудово підійде простий аркуш пергаментного паперу, щедро збризнутий кулінарним спреєм.
Інгредiєнти:
Приготування
Розігрійте духовку до 175°C. Підготуйте форму для випікання розміром 20 x 20 см, вистеливши її рисовим папером або пергаментним папером, збризнутим кулінарним спреєм. Розкладіть горіхи на деко і підсмажуйте близько 10 хвилин при 175°C. Відкладіть вбік, щоб охолодити. Змішайте цукор, мед і воду в невеликій, глибокій каструлі з товстим дном. Помішуйте на середньому вогні, доки цукор не розчиниться. Прикріпіть кондитерський термометр до боку каструлі.
Збільште вогонь і доведіть до кипіння, поки термометр не покаже 138°C, приблизно 3-5 хвилин. Одночасно збийте яєчний білок і сіль у стаціонарному міксері з насадкою-вінчиком до утворення м'яких піків. При повільній роботі міксера дуже обережно влийте тонкою цівкою гарячий сироп у яєчні білки. Збивайте до тих пір, поки меренга не стане густою і злегка охолоне, 10-12 хвилин. Зніміть миску з міксера і додайте сухофрукти та підсмажені горіхи, або навіть шоколадні чипси, до меренги; перемішайте нугу гумовою лопаткою, щоб рівномірно розподілити.
Викладіть нугу на підготовлену форму, розподіливши рівним шаром. Зверху накрийте другим листом рисового паперу або збризнутим пергаментом. За допомогою лопатки притисніть нугу, щоб утворився рівний шар. Дайте нузі застигнути при кімнатній температурі не менше 2 годин, але краще на ніч. Наріжте ножем і зберігайте в герметичному контейнері 2-3 дні. Нугу також можна зберігати в морозильній камері протягом місяця.