Томатна вівсянка: рецепт солоного незвичайного сніданку
Потрібне оновлення звичного сніданку з вівсянки? Представляємо томатний варіант з яйцем для збалансованої та смачної ранкової страви.
Якщо ви думали, що вівсянка буває тільки солодкою, ось вам ідея, яка змінить уявлення про цей сніданок! Ніжна, ароматна, з легкою кислинкою томатів, пікантністю оливок і вершковим пармезаном – цей варіант точно здивує. Рецептом поділилася фуд-блогерка в Інстаграм Віка Королівська.
Порцій2
Енергетична цінність272 ккал
Бiлки14.4 г
Жири15 г
Вуглеводи21.3 г
Health Score
Достатній рівень
Інгредiєнти:
Пластівці вівсяні
40 г
Вода
200 мл
Томати чері
150 г
Часник
2 зубчики
Оливки
6 шт.
Копчена паприка
½ ч.л.
Сіль
за смаком
Чорний перець
за смаком
Топлене масло (масло гхі)
1 ст. л.
Пармезан тертий
20 г
Яйця курячі
2 шт.
Зелень
для посипання
Приготування
Крок 1
Дрібно наріжте часник, розріжте томати на чотири частини, оливки поріжте кружечками. На маслі гхі обсмажте часник 10 секунд, додайте томати, спеції та тушкуйте 2–3 хвилини.
Крок 2
Додайте нарізані оливки, влийте воду, доведіть до кипіння. Додайте вівсянку та варіть 3–5 хвилин до готовності. В кінці додайте тертий пармезан і перемішайте.
Крок 3
Викладіть у тарілку, зверху додайте яйце з рідкоб серединкою, розріжте, прикрасьте зеленню та ще трохи посипте пармезаном.