Лонгсилог: рецепт філіппінського сніданку, визнаного найсмачнішим у світі

Time to cook 30 хв готування Time to prepare 5 хв пiдготовки Portions 4 порцiї
Лонгсилог: рецепт філіппінського сніданку, визнаного найсмачнішим у світі Inst @foodphotography_bydonski
Філіппінці - справжні фанати сніданків. Вони люблять їх вдома, у фастфуді, але головне поживними та ситними. Лонгсілог саме такий.

Відповідно до своєї назви, лонгсілог - це сніданок, який складається з солодкої свинини (лонганіса), пікантних яєць та часникового рису зі смаком умамі! Навіть не бачивши його, запах лонгсілога, що розноситься по вашій оселі, здатен витягнути з ліжка навіть найсонніших. Однак не лише спокусливий аромат та скромний, але заспокійливий вигляд роблять цю страву особливою. Насправді саме простий, але вишуканий смак лонгсілога є зіркою шоу. Власне, американський фуд-блогер та кулінар Джошуа разом із іншими дегустаторами назвав цей сніданок найсмачнішим серед інших у світі. 

У цій страві локальні інгредієнти, але ви можете використовувати наявні. Наприклад, ковбаски лонганіса замініть на улюблені свинячі чи домашні.

Порцій4
Енергетична цінність486 ккал
Бiлки17 г
Жири23.2 г
Вуглеводи49.4 г
Health Score Середній рівень

Інгредiєнти:

Часник 5 зубчиків
Вода 120 г
Сіль за смаком
Чорний перець за смаком

Приготування

Крок 1

На сковороді розігрійте 2 столові ложки олії. Як тільки олія нагріється, підсмажте яйця. Зніміть зі сковороди. Відкладіть в сторону. 

Крок 2

Додайте в сковороду олію, що залишилася. Смажте лонганісу(ковбаску), поки зовнішня частина не стане світло-коричневого кольору (близько 1 1/2 хвилини).

Крок 3

Влийте воду. Дайте закипіти. Продовжуйте кип'ятити, поки вода не випарується. Обсмажте лонганісу в олії, що залишилася, до повної готовності. Вийміть зі сковороди та відставте вбік.

Крок 4

На решті олії обсмажте часник, поки він не стане світло-коричневим. Додайте рис. Обсмажуйте протягом 3 хвилин. Посоліть та додайте чорний мелений перець.

Крок 5

Викладіть яєчню, лонганісу та часниковий рис на тарілку. Подавайте з гострим оцтом як соус для лонганіси, томатами та маринованими овочами. Діліться та насолоджуйтеся.

Ніжний паштет з яйцем: сподобається навіть тим, хто не любить печінку
Ніжний паштет з яйцем: сподобається навіть тим, хто не любить печінку
Time to cook 1 год
Страви з субпродуктів
Пухкі домашні оладки: простий рецепт ідеального тіста
Пухкі домашні оладки: простий рецепт ідеального тіста
Time to cook 20 хв
Млинці, оладки та вафлі
Таких не куштували: рецепт запечених сирних галушок зі сливами в мультипечі без цукру
Таких не куштували: рецепт запечених сирних галушок зі сливами в мультипечі без цукру
Time to cook 30 хв
Випічка
Омлет з блакитним сиром: рецепт вишуканого сніданку з простих інгредієнтів
Омлет з блакитним сиром: рецепт вишуканого сніданку з простих інгредієнтів
Time to cook 5 хв
Яйця
Хрусткий та вершковий: рецепт тоста з кисломолочним сиром та томатами
Хрусткий та вершковий: рецепт тоста з кисломолочним сиром та томатами
Time to cook 2 хв
Сніданки
Суджук юмурта: рецепт яєчні з ковбаскою по турецьки
Суджук юмурта: рецепт яєчні з ковбаскою по турецьки
Time to cook 7 хв
Турецька
Рецепт лабне з оливками та в'яленими томатами: iдеальна закуска до піти у грецькому стилі
Рецепт лабне з оливками та в'яленими томатами: iдеальна закуска до піти у грецькому стилі
Time to cook 10 хв
Бутерброди
Соковитий соус із помідорів і йогурту за п'ять хвилин
Соковитий соус із помідорів і йогурту за п'ять хвилин
Time to cook 5 хв
Соуси та маринади
Ніжно-повітряні: рецепт сирників у духовці
Ніжно-повітряні: рецепт сирників у духовці
Time to cook 30 хв
Українська
Морозильний джем: полуничне варення, яке готується за 30 хвилин
Морозильний джем: полуничне варення, яке готується за 30 хвилин
Time to cook 30 хв
Варення