Лонгсилог: рецепт філіппінського сніданку, визнаного найсмачнішим у світі
Відповідно до своєї назви, лонгсілог - це сніданок, який складається з солодкої свинини (лонганіса), пікантних яєць та часникового рису зі смаком умамі! Навіть не бачивши його, запах лонгсілога, що розноситься по вашій оселі, здатен витягнути з ліжка навіть найсонніших. Однак не лише спокусливий аромат та скромний, але заспокійливий вигляд роблять цю страву особливою. Насправді саме простий, але вишуканий смак лонгсілога є зіркою шоу. Власне, американський фуд-блогер та кулінар Джошуа разом із іншими дегустаторами назвав цей сніданок найсмачнішим серед інших у світі.
У цій страві локальні інгредієнти, але ви можете використовувати наявні. Наприклад, ковбаски лонганіса замініть на улюблені свинячі чи домашні.
Інгредiєнти:
Приготування
На сковороді розігрійте 2 столові ложки олії. Як тільки олія нагріється, підсмажте яйця. Зніміть зі сковороди. Відкладіть в сторону.
Додайте в сковороду олію, що залишилася. Смажте лонганісу(ковбаску), поки зовнішня частина не стане світло-коричневого кольору (близько 1 1/2 хвилини).
Влийте воду. Дайте закипіти. Продовжуйте кип'ятити, поки вода не випарується. Обсмажте лонганісу в олії, що залишилася, до повної готовності. Вийміть зі сковороди та відставте вбік.
На решті олії обсмажте часник, поки він не стане світло-коричневим. Додайте рис. Обсмажуйте протягом 3 хвилин. Посоліть та додайте чорний мелений перець.
Викладіть яєчню, лонганісу та часниковий рис на тарілку. Подавайте з гострим оцтом як соус для лонганіси, томатами та маринованими овочами. Діліться та насолоджуйтеся.