Повітряний і ніжний. Закритий яблучний пиріг із ванільним кремом - готується дуже просто

Time to cook 1 год 35 хв готування Time to prepare 20 хв пiдготовки Portions 12 порцiй
Яблучний пиріг із кремом - найкращий приклад того, що для по-справжньому смачної їжі не потрібні складні інгредієнти.

Тут на вас чекає багатошарова насолода без метушні. Все, що вам потрібно, це листкове тісто і  крем, і ви пливете в кулінарному еквіваленті дев'ятої хмари.

У цьому рецепті також чудово підійде раніше приготоване яблучне пюре - апфельмус.

Порцій12
Енергетична цінність107 ккал
Бiлки1.2 г
Жири4.7 г
Вуглеводи13.7 г
Health Score Середній рівень

Інгредiєнти для

Цукор 1 ст. л.

Інгредiєнти для

Молоко 180 мл
Вершки 125 мл
Цукор 100 г
Сіль 1 щіпка

Приготування

Крок 1

Змішайте порошок пудингу з 2/3 яблучного соку і цукром. Сік, що залишився, доведіть до кипіння.

Крок 2
Додайте змішаний порошок для пудингу і варіть суміш 2 хвилини, поки вона не загусне. Вимкніть вогонь і додайте фруктове пюре. Охолодіть суміш протягом 30 хвилин.
Крок 3

Для шару пудингу нагрійте молоко з половиною вершків.

Крок 4

В окремій мисці змішайте вершки, що залишилися, цукор, яєчний жовток, крохмаль і сіль. Вмішайте суміш у кипляче молоко. Дати всьому покипіти близько 2 хвилин, помішуючи. Відкладіть пудинг убік і трохи остудіть.

Крок 5

Розігрійте духовку до 180 °C (верхній/нижній нагрів).

Крок 6

Розкачайте листкове тісто і вистеліть ним форму для тарта.

Крок 7

Рівномірно розподіліть шар яблучного пюре по тісту. Тепер акуратно вилийте зверху суміш для пудингу. Слідкуйте, щоб вони не змішалися. За необхідності додайте суміш у тісто маленькою ложкою.

Крок 8

Випікайте пиріг у духовці 35-45 хвилин, поки шар пудингу не стане золотисто-коричневим. Перед подачею посипте торт цукровою пудрою.