Весняний гороховий суп зі спаржею та картоплею - збагатіться вітамінами
Пасерована цибуля-порей, селера та морква формують ароматну основу. Картопля додає ваги, а пармезан робить бульйон розкішним і пікантним. Але справжні зірки страви — це спаржа і горошок, кожен з яких надає сезонного смаку кожній ложці.
Якщо ви хочете зробити цей суп вегетаріанським, просто замініть курячий бульйон на овочевий. Не дрібніть овочі занадто мілко, щоб вони зберігали текстуру та не розвалювалися. Якщо під рукою немає свіжого зеленого горошку, замініть його на заморожений.
Інгредiєнти:
Приготування
Нагрійте олію в середній каструлі. Додайте нарізану цибулю-порей, селеру та моркву та готуйте, час від часу помішуючи, поки овочі не стануть м’якими, 6-8 хвилин.
Додайте бульйон, 2 склянки води та пармезану. Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь. Готуйте, не накриваючи кришкою, до появи аромату приблизно 10 хвилин.
Додайте картоплю і готуйте до готовності приблизно 8 хвилин. Додайте горошок, кінчики та стебла спаржі, варіть, час від часу помішуючи, поки овочі не стануть яскраво-зеленими і м’якими, приблизно 2 хвилини.
Зніміть з вогню, приправте сіллю та перцем. Подавайте, посипавши кропом.