Весняний гороховий суп зі спаржею та картоплею - збагатіться вітамінами

Time to cook 20 хв готування Time to prepare 15 хв пiдготовки Portions 2 порцiї
Весняний гороховий суп зі спаржею та картоплею - збагатіться вітамінами freepik/azerbaijan_stockers
Цей смачний суп ідеальний для початку весни.

Пасерована цибуля-порей, селера та морква формують ароматну основу. Картопля додає ваги, а пармезан робить бульйон розкішним і пікантним. Але справжні зірки страви — це спаржа і горошок, кожен з яких надає сезонного смаку кожній ложці.

Якщо ви хочете зробити цей суп вегетаріанським, просто замініть курячий бульйон на овочевий. Не дрібніть овочі занадто мілко, щоб вони зберігали текстуру та не розвалювалися. Якщо під рукою немає свіжого зеленого горошку, замініть його на заморожений.

Порцій2
Енергетична цінність565 ккал
Бiлки22.9 г
Жири20.8 г
Вуглеводи75.6 г
Health Score Достатній рівень

Приготування

Крок 1

Нагрійте олію в середній каструлі. Додайте нарізану цибулю-порей, селеру та моркву та готуйте, час від часу помішуючи, поки овочі не стануть м’якими, 6-8 хвилин.

Крок 2

Додайте бульйон, 2 склянки води та пармезану. Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь. Готуйте, не накриваючи кришкою, до появи аромату приблизно 10 хвилин.

Крок 3

Додайте картоплю і готуйте до готовності приблизно 8 хвилин. Додайте горошок, кінчики та стебла спаржі, варіть, час від часу помішуючи, поки овочі не стануть яскраво-зеленими і м’якими, приблизно 2 хвилини.

Крок 4

Зніміть з вогню, приправте сіллю та перцем. Подавайте, посипавши кропом.