Запечена вівсянка: як приготувати цей сніданок якнайсмачніше

Time to cook 30 хв готування Time to prepare 30 хв пiдготовки Portions 4 порцiї
Запечена вівсянка: як приготувати цей сніданок якнайсмачніше Inst @therealfooddietitians
Якщо ви відчуваєте, що застрягли у сніданковій рутині, додавання цієї запеченої вівсянки до вашого ранкового меню – це спосіб вирватися на свободу! Приготуйте партію (або дві) на вихідних і насолоджуйтеся смачним і поживним сніданком протягом усього тижня!

Цей простий рецепт пропонує два чудові топінги, щоб зробити ваш сніданок у вихідні особливо вишуканим. Корисний, ситний і ідеальний для тих зайнятих ранків, коли вам все одно хочеться побалувати себе. Ми включили два варіанти подачі, але не соромтеся проявити творчість.

Порцій4
Енергетична цінність219 ккал
Бiлки7 г
Жири3.6 г
Вуглеводи43.4 г
Health Score Достатній рівень

Інгредiєнти для основи

Банан 1 шт.

Інгредiєнти для додатково

Лохина 100 г
Йогурт 100 г
Банан 1 шт.
Джем за смаком

Приготування

Крок 1

Розігрійте духовку до 200°C/180°C з вентилятором/газова 6. Змішайте вівсяні пластівці (100 г), банан (1), кленовий сироп (2 ст. л.), розпушувач (1 ч. л.) і яйце (1) в мисці. Змастіть форму для випікання діаметром 20 см невеликою кількістю масла або олії та вилийте вівсяну суміш у форму.  Випікайте протягом 30 хвилин або до золотистого кольору зверху. Дайте трохи охолонути, потім розріжте на 4 частини, готові до ваших начинок. 

Крок 2

Розігрійте заморожену чорницю (100 г) на сковороді. Подавайте запечені вівсяні пластівці з порцією лимонно-лаймового йогурту (за потреби) та ложкою чорниці, потім полийте кленовим арахісовим маслом (за потреби) і додайте нарізані банани (за потреби). Посипте сумішшю для ягідного смаку (за потреби).