Зі сметанковим соусом: рецепт стейків з молодої капусти

Time to cook 20 хв готування Time to prepare 10 хв пiдготовки Portions 2 порцiї
Зі сметанковим соусом: рецепт стейків з молодої капусти сайт klopotenko.com
Такий базовий овоч можна приготувати неймовірно смачно, ще й з мінімумом додаткових інгредієнтів.

Молода капуста — суцільне задоволення, відмовляти собі в якому не можна. Раптом ви не їсте мʼяса, приготуйте прості стейки з молодої капусти. Всього лише 10-15 хвилин — і крута страва на обід чи вечерю готова.

Порцій2
Енергетична цінність166 ккал
Бiлки2.8 г
Жири15.2 г
Вуглеводи7 г
Health Score Достатній рівень

Інгредiєнти:

Капуста молода 1 головка
Сіль за смаком
Чорний перець за смаком
Кріп свіжий 3 гілочки
Петрушка свіжа 3 гілочки
Часник 3 зубчики

Приготування

Крок 1

Поріжте 1 невеличку капусту на стейки завтовшки 4-5 см. Викладіть їх на розігріту та змащену олією пательню гриль.  Смажте стейки по 4-5 хвилин з кожної сторони. Посоліть та поперчіть до смаку.

Крок 2

Окремо змішайте 150 г сметани, 2-3 гілочки подрібненого кропу та петрушки. Вичавіть у соус 3 зубчики часнику. Додайте сіль та перець до смаку, ретельно перемішайте. Подавайте стейки з соусом. Нехай смакує!

Євген Клопотенко - шеф
Євген Клопотенко
шеф

Використовуйте добре розігріту пательню. Ідеально підійде пательня-гриль: вона забезпечить гарну скоринку і «смуги» для ефектної подачі. Смажте на середньому вогні. Так капуста встигне підсмажитися зовні, але залишиться соковитою всередині. Не перевертайте часто. Дайте кожному боку схопитися — це запобігає розпаду стейків. Додайте спецій за бажанням. Чорний перець — класика, але ще можна додати копчену паприку, сушений часник або чебрець.