Зі сметанковим соусом: рецепт стейків з молодої капусти
Молода капуста — суцільне задоволення, відмовляти собі в якому не можна. Раптом ви не їсте мʼяса, приготуйте прості стейки з молодої капусти. Всього лише 10-15 хвилин — і крута страва на обід чи вечерю готова.
Інгредiєнти:
Приготування
Поріжте 1 невеличку капусту на стейки завтовшки 4-5 см. Викладіть їх на розігріту та змащену олією пательню гриль. Смажте стейки по 4-5 хвилин з кожної сторони. Посоліть та поперчіть до смаку.
Окремо змішайте 150 г сметани, 2-3 гілочки подрібненого кропу та петрушки. Вичавіть у соус 3 зубчики часнику. Додайте сіль та перець до смаку, ретельно перемішайте. Подавайте стейки з соусом. Нехай смакує!
Використовуйте добре розігріту пательню. Ідеально підійде пательня-гриль: вона забезпечить гарну скоринку і «смуги» для ефектної подачі. Смажте на середньому вогні. Так капуста встигне підсмажитися зовні, але залишиться соковитою всередині. Не перевертайте часто. Дайте кожному боку схопитися — це запобігає розпаду стейків. Додайте спецій за бажанням. Чорний перець — класика, але ще можна додати копчену паприку, сушений часник або чебрець.