Цимес: рецепт традиційної єврейської страви, символу процвітання та удачі на Рош га-Шана

Time to cook 35 хв готування Time to prepare 15 хв пiдготовки Portions 6 порцiй
Цимес: рецепт традиційної єврейської страви, символу процвітання та удачі на Рош га-Шана stock.adobe
Традиційною стравою святкового столу на Рош га-Шана є морква, порізана кружальцями, що символізує процвітання та удачу увесь рік.

Цимес - це страва з коренеплодів, яку подають на єврейських святах і посиденьках. Цей рецепт готується з моркви, золотого родзинок, апельсинового соку та меду. Моркву нарізають монетами як символ процвітання та удачі на Рош га-Шана, єврейський Новий рік, який у цьому році випадає на 2-4 жовтня.

Порцій6
Енергетична цінність167 ккал
Бiлки1.9 г
Жири2.7 г
Вуглеводи37 г
Health Score Високий рівень

Інгредiєнти:

Морква 750 г
Мед 1 ½ ст. л.
Сіль за смаком
Чорний перець за смаком

Приготування

Крок 1 - Тушкуємо всі інгредієнти:
Розігрійте олію в сковороді на середньому сильному вогні. Додайте, попередньо порізану кружальцями, моркву, родзинки, апельсиновий фреш, мед, коричневий цукор, сіль і перець; доведіть до кипіння. Зменшіть тепло; накрийте кришкою і тушкуйте, поки морква не стане м’якою, приблизно 25 хвилин.
Крок 2 - Доводимо соус до загущення:

Розкрийте сковороду, збільште вогонь до сильного і тушкуйте, поки соус не загусне, приблизно 5 хвилин. Перед подачею посипте зверху петрушкою.