Джем із карамелізованої цибулі: справжня симфонія смаку

Time to cook 55 хв готування Time to prepare 25 хв пiдготовки Portions 32 порцiї
Цей насичений солодко-солоний соус ідеально підходить як додаток до м'ясних та сирних страв, сендвічів, а також як частина улюблених святкових закусок.

Pецепт може бути не найкращим для кухарів-початківців, оскільки в ньому є кілька потенційно складних кроків. Та все ж іноді для вдосконалення навичок, варто ризикнути. Цей джем також чудово поєднується з твердими сирами, такими як чедер або гауда, а також з копченостями або жирним м'ясом, наприклад, качкою чи яловичиною.

Порцій32
Енергетична цінність38 ккал
Бiлки0.3 г
Жири1.7 г
Вуглеводи5.6 г
Health Score Середній рівень

Інгредiєнти:

Оливкова олія ¼ стакани
Цукор ½ стакани
Сіль ¼ ч.л.
Чорний перець за смаком

Приготування

Крок 1

Нагрійте рослинну олію у важкій сковороді на середньому вогні. Дерев'яною ложкою, постійно помішуючи, всипте цукор в олію, доки суміш не стане світло-карамельного кольору, приблизно 10 хвилин. Суміш буде дуже гарячою. Додайте до цукрової суміші цибулю, сіль та чорний перець. 

Крок 2

Цибуля одразу почне карамелізуватися. Часто помішуйте на середньому вогні, поки цукор не розчиниться, а цибуля не підрум'яниться, приблизно 15 хвилин. Влийте червоний винний оцет до цибулевої суміші; варіть на повільному вогні, поки суміш не стане консистенції джему, приблизно 30 хвилин. Дайте охолонути перед подачею. Їжте відразу або ж зберігайте джем у холодильнику.

NV Foodie
NV Foodie

Зберігайте джем з карамелізованої цибулі в закритому вигляді у холодильнику до двох тижнів.