Джем із карамелізованої цибулі: справжня симфонія смаку
Pецепт може бути не найкращим для кухарів-початківців, оскільки в ньому є кілька потенційно складних кроків. Та все ж іноді для вдосконалення навичок, варто ризикнути. Цей джем також чудово поєднується з твердими сирами, такими як чедер або гауда, а також з копченостями або жирним м'ясом, наприклад, качкою чи яловичиною.
Інгредiєнти:
Приготування
Нагрійте рослинну олію у важкій сковороді на середньому вогні. Дерев'яною ложкою, постійно помішуючи, всипте цукор в олію, доки суміш не стане світло-карамельного кольору, приблизно 10 хвилин. Суміш буде дуже гарячою.
Додайте до цукрової суміші цибулю, сіль та чорний перець.
Цибуля одразу почне карамелізуватися. Часто помішуйте на середньому вогні, поки цукор не розчиниться, а цибуля не підрум'яниться, приблизно 15 хвилин. Влийте червоний винний оцет до цибулевої суміші; варіть на повільному вогні, поки суміш не стане консистенції джему, приблизно 30 хвилин. Дайте охолонути перед подачею. Їжте відразу або ж зберігайте джем у холодильнику.