Французьке: рецепт печива з яблуками та карамеллю
Це печиво, що нагадує традиційну французьку листкову випічку "шозон" (chausson), містить начинку з яблук та кориці. Начинка поміщається в заглиблення в печиві і поливається солодкою та рідкою карамеллю. Також ви можете приготувати власну карамель, або використати сироп. Завершіть цю неймовірну композицію для кави, невеликою кількістю крупної солі на печиві, щоб збалансувати та підсилити смаки. Яблука на печиві будуть надзвичайно соковитим доповненям до м'якого та пишного печива.
Інгредiєнти для начинки
Інгредiєнти для печива
Приготування
У каструлі, знявши з вогню, змішайте цукор, кукурудзяне борошно і корицю. Додайте яблука та лимонний сік. Добре перемішайте. Доведіть до кипіння на середньому вогні і варіть, поки яблука не стануть м'якими, приблизно 3 хвилини, періодично помішуючи. Перекладіть у миску і залиште охолоджуватися. Накрийте кришкою і поставте в холодильник на 30 хвилин.
Поставте деко в центр духовки. Розігрійте духовку до 180°C. Застеліть два дека силіконовими килимками або пергаментним папером. У мисці змішайте борошно, розпушувач чи соду і сіль. В іншій мисці збийте вершкове масло з цукром і коричневим цукром за допомогою електричного міксера. Додайте яйця і перемішайте до однорідної маси. Додайте сухі інгредієнти на низькій швидкості або дерев'яною ложкою.
За допомогою ложки для морозива об'ємом 30 мл (2 ст. л.) сформуйте з тіста кульки. Викладіть по 9 кульок тіста на кожне деко на певній відстані один від одного. Злегка притисніть кульки тіста один до одного, а потім тильною стороною столової ложки видовбайте центр кожного печива, щоб утворилася порожнина. Викладіть яблучну начинку на печиво, приблизно по 10 мл (2 чайні ложки) на кожну заглибину.
Випікайте по одному деку протягом 14 хвилин або поки печиво не почне злегка підрум'янюватися. Залиште до повного охолодження на деку, приблизно на 1 годину. Ложкою викладіть карамель на печиво. Посипте крупною сіллю.