Пісний грибний борщ: рецепт одної з головних різдвяних страв
Рецепт такого борщу знаходимо у листівках Ярослави Сурмач із видання Сурма. Вони зображують практично покрокову інструкцію того Як мати Українське Різдво. Ця збірка рецептів представляє варіанти страв, без яких складно було уявити традиційне українське свято. Використовуйте для приготування грибного борщу ті сушені гриби, які є у вас під рукою та насолоджуйтеся пісною, вегетаріанською стравою на Різдво зі своїми рідними. До кожної порції додайте гриби та ложку сметани.
Інгредiєнти:
Приготування
Варити 30 г сушених грибів у 3 склянках води протягом 1 години. Процідити через тканину. Зберегти бульйон. Ретельно вимити гриби і залишити.
Обсмажити 1 нарізану цибулину в 2 ст.л. рослинної олії до золотистого кольору. Додати 2 середніх буряка, 1 моркву, 1 стебло селери, все нарізати. Готувати 5 хвилин.
Додати 6 склянок окропу, 1 цілу цибулину, лавровий лист, 10 горошин перцю, 1 ст.л. лимонного соку або оцту, 2 ст.л. томатної пасти. Варити на повільному вогні 15 хвилин.
Додати 1 склянку нарізаної капусти. Тушкувати 20 хвилин. Видалити цілу цибулину, перець горошком і лавровий лист. Додати грибний бульйон і сіль за смаком. Охолодити, щоб аромати «одружилися». Подавати холодним або підігріти.