Пісний грибний борщ: рецепт одної з головних різдвяних страв

Time to cook 45 хв готування Time to prepare 15 хв пiдготовки Portions 8 порцiй
Нехай цей борщ ставне частиною вашою вечеря з 12 страв на Різдво. Він безм'ясний, ситний, повний смаків овочів та яскравого кольору.

Рецепт такого борщу знаходимо у листівках Ярослави Сурмач із видання Сурма. Вони зображують практично покрокову інструкцію того Як мати Українське Різдво. Ця збірка рецептів представляє варіанти страв, без яких складно було уявити традиційне українське свято. Використовуйте для приготування грибного борщу ті сушені гриби, які є у вас під рукою та насолоджуйтеся пісною, вегетаріанською стравою на Різдво зі своїми рідними. До кожної порції додайте гриби та ложку сметани.  

Скриншот на сайті seedsandroots
Порцій8
Енергетична цінність48 ккал
Бiлки0.8 г
Жири3.1 г
Вуглеводи4.6 г
Health Score Достатній рівень

Приготування

Крок 1

Варити 30 г сушених грибів у 3 склянках води протягом 1 години. Процідити через тканину. Зберегти бульйон. Ретельно вимити гриби і залишити.

Крок 2

Обсмажити 1 нарізану цибулину в 2 ст.л. рослинної олії до золотистого кольору. Додати 2 середніх буряка, 1 моркву, 1 стебло селери, все нарізати. Готувати 5 хвилин. 

Крок 3

Додати 6 склянок окропу, 1 цілу цибулину, лавровий лист, 10 горошин перцю, 1 ст.л. лимонного соку або оцту, 2 ст.л. томатної пасти. Варити на повільному вогні 15 хвилин. 

Крок 4

Додати 1 склянку нарізаної капусти. Тушкувати 20 хвилин. Видалити цілу цибулину, перець горошком і лавровий лист. Додати грибний бульйон і сіль за смаком. Охолодити, щоб аромати «одружилися». Подавати холодним або підігріти.