Лимонна паста з орзо, спаржею та часниковими сухариками
У кожній ложці цієї пасти – ідеальне поєднання лимонного орзо, ароматної спаржі, хрустких часникових сухариків, свіжої зелені та пікантного пармезану. Паста разом із тонко нарізаною спаржею вариться в одній каструлі, а потім настоюється в лимонній заправці, поки сухарики підрум’янюються. Завдяки цьому паста вбирає максимум аромату та смаку.
Спаржа доступна цілий рік, хоча весна є її піковим сезоном. Шукайте міцні стебла з яскраво-зеленим кольором. Перед приготуванням обов’язково вимийте їх та обріжте кінці. Цей хрестоцвітний овоч корисний для здоров’я і може допомогти схуднути, запобігти інфекціям сечовивідних шляхів та містить багато вітамінів. Спаржа легко готується і чудово смакує. Аспарагус містить багато поживних речовин, зокрема вітаміни A, C, E, K і B6, фолати, залізо, калій, мідь, кальцій і білок, а також є багатим джерелом антиоксидантів. Одна чашка сирої спаржі містить такі поживні речовини: калорії: (26,8), жири (0,161 г), натрій: 2,68 мг), вуглеводи (5.2 г), клітковина (2.81 г), білок (2.95 г). Спаржа також має численні інші переваги для здоров’я. Існує багато способів насолодитися спаржею. Пропонуємо один із актуальних та дуже смачних!
Інгредiєнти:
Приготування
Доведіть до кипіння середню каструлю з підсоленою водою. Додайте орзо і варіть до стану аль денте згідно з інструкцією на упаковці. За дві хвилини до готовності додайте спаржу. Відцідіть воду з орзо та спаржі. Каструлю витріть і відставте.
Поки орзо та спаржа варяться, приготуйте заправку: У великій мисці змішати 3 столові ложки олії, лимонну цедру та сік; посолити та поперчити за смаком. Додайте відціджені орзо та спаржу і перемішайте, щоб покрити їх. Відставте в сторону, поки підсмажуються хлібні крихти.
У відставленій каструлі розігрійте решту 2 столові ложки олії на середньому вогні. Додайте сухарі панірувальні і готуйте, помішуючи, до золотистої скоринки, 3-5 хвилин. Зніміть з вогню, додайте часник, посоліть та поперчіть.
Перемішайте пармезан і зелень з орзо, спробуйте на смак, потім посоліть, поперчіть і, за бажанням, додайте лимонний сік. Зверху посипте підсмаженими хлібними крихтами і ще пармезаном, якщо хочете. Подавайте теплими або кімнатної температури. Смачного!
Правова інформація. Ця стаття містить загальні відомості довідкового характеру і не повинна розглядатися як альтернатива рекомендаціям лікаря. NV не несе відповідальності за будь-який діагноз, поставлений читачем на основі матеріалів сайту. NV також не несе відповідальності за зміст інших інтернет-ресурсів, посилання на які присутні в цій статті. Якщо вас турбує стан вашого здоров’я, зверніться до лікаря.