Лимонна паста з орзо, спаржею та часниковими сухариками

Time to cook 20 хв готування Time to prepare 10 хв пiдготовки Portions 4 порцiї
Лимонна паста з орзо, спаржею та часниковими сухариками freepik
Ця страва — ідеальне поєднання лимонного орзо, ароматної спаржі, хрустких часникових сухариків, свіжої зелені та пікантного пармезану. Вона готується в одній каструлі, настоюючись у лимонній заправці для максимального аромату.

У кожній ложці цієї пасти – ідеальне поєднання лимонного орзо, ароматної спаржі, хрустких часникових сухариків, свіжої зелені та пікантного пармезану. Паста разом із тонко нарізаною спаржею вариться в одній каструлі, а потім настоюється в лимонній заправці, поки сухарики підрум’янюються. Завдяки цьому паста вбирає максимум аромату та смаку.

Спаржа доступна цілий рік, хоча весна є її піковим сезоном. Шукайте міцні стебла з яскраво-зеленим кольором. Перед приготуванням обов’язково вимийте їх та обріжте кінці. Цей хрестоцвітний овоч корисний для здоров’я і може допомогти схуднути, запобігти інфекціям сечовивідних шляхів та містить багато вітамінів. Спаржа легко готується і чудово смакує. Аспарагус містить багато поживних речовин, зокрема вітаміни A, C, E, K і B6, фолати, залізо, калій, мідь, кальцій і білок, а також є багатим джерелом антиоксидантів. Одна чашка сирої спаржі містить такі поживні речовини: калорії: (26,8), жири (0,161 г), натрій: 2,68 мг), вуглеводи (5.2 г), клітковина (2.81 г), білок (2.95 г). Спаржа також має численні інші переваги для здоров’я. Існує багато способів насолодитися спаржею. Пропонуємо один із актуальних та дуже смачних!

Порцій4
Енергетична цінність273 ккал
Бiлки6.6 г
Жири21.1 г
Вуглеводи16.7 г
Health Score Достатній рівень

Інгредiєнти:

Сіль за смаком
Чорний перець за смаком
Паста орзо 1 стакан
Лимон, сік 3 ст. л.
Часник 1 зубчик
Пармезан тертий ¼ стакани
Зелень ½ стакани
Часник за смаком

Приготування

Крок 1

Доведіть до кипіння середню каструлю з підсоленою водою. Додайте орзо і варіть до стану аль денте згідно з інструкцією на упаковці. За дві хвилини до готовності додайте спаржу. Відцідіть воду з орзо та спаржі. Каструлю витріть і відставте. 

Крок 2

Поки орзо та спаржа варяться, приготуйте заправку: У великій мисці змішати 3 столові ложки олії, лимонну цедру та сік; посолити та поперчити за смаком. Додайте відціджені орзо та спаржу і перемішайте, щоб покрити їх. Відставте в сторону, поки підсмажуються хлібні крихти. 

Крок 3

У відставленій каструлі розігрійте решту 2 столові ложки олії на середньому вогні. Додайте сухарі панірувальні і готуйте, помішуючи, до золотистої скоринки, 3-5 хвилин. Зніміть з вогню, додайте часник, посоліть та поперчіть. 

Крок 4

Перемішайте пармезан і зелень з орзо, спробуйте на смак, потім посоліть, поперчіть і, за бажанням, додайте лимонний сік. Зверху посипте підсмаженими хлібними крихтами і ще пармезаном, якщо хочете. Подавайте теплими або кімнатної температури. Смачного!

Правова інформація. Ця стаття містить загальні відомості довідкового характеру і не повинна розглядатися як альтернатива рекомендаціям лікаря. NV не несе відповідальності за будь-який діагноз, поставлений читачем на основі матеріалів сайту. NV також не несе відповідальності за зміст інших інтернет-ресурсів, посилання на які присутні в цій статті. Якщо вас турбує стан вашого здоров’я, зверніться до лікаря.

Лінгвіні аль Лімоне: краще, ніж Карбонара
Лінгвіні аль Лімоне: краще, ніж Карбонара
Time to cook 20 хв
Спагетті й тальятелле
"Романтична вечеря за 30 гривень". Рамен з консервованою кукурудзою від Ектора Хіменеса-Браво
"Романтична вечеря за 30 гривень". Рамен з консервованою кукурудзою від Ектора Хіменеса-Браво
Time to cook 20 хв
Новий рік
Рецепт пасти від Меган Маркл, що став новим трендом у Мережі
Рецепт пасти від Меган Маркл, що став новим трендом у Мережі
Time to cook 20 хв
В одному посуді (one pot)
Вершкова курка з пармезаном і пастою: ніжність по-італійськи
Вершкова курка з пармезаном і пастою: ніжність по-італійськи
Time to cook 20 хв
Паста, лапша, вареники
Бешбармак — серце казахської кухні: рецепт м’яса з локшиною
Бешбармак — серце казахської кухні: рецепт м’яса з локшиною
Time to cook 3 год
Страви з баранини
Вершкова паста з ковбасою та горошком: по-італійськи
Вершкова паста з ковбасою та горошком: по-італійськи
Time to cook 35 хв
Італійська
Паста з цукіні і беконом: перевірений рецепт від кулінарного експерта
Паста з цукіні і беконом: перевірений рецепт від кулінарного експерта
Time to cook 25 хв
Паста, лапша, вареники
Паста з песто, білою квасолею та халумі: рецепт зелених макаронів із сиром
Паста з песто, білою квасолею та халумі: рецепт зелених макаронів із сиром
Time to cook 30 хв
Спагетті й тальятелле
Ховають м'ясо: рецепт німецьких равіолі маульташен
Ховають м'ясо: рецепт німецьких равіолі маульташен
Time to cook 15 хв
Паста, лапша, вареники
Класика: паста карбонара за рецептом 1979 року
Класика: паста карбонара за рецептом 1979 року
Time to cook 20 хв
Паста з соусом