Німецьке різдвяне печиво на сметані: ніжне та ароматне свято на тарілці

Time to cook 15 хв готування Time to prepare 20 хв пiдготовки Portions 6 порцiй
Традиція пекти печиво перед Різдвом набирає дедалі більшої популярності в Україні. І саме час складати святковий список рецептів — обов’язково додайте до нього й це.

Якщо ви плануєте поласувати на Різдвяні свята смачною випічкою та хочете здивувати нею найрідніших, тоді ці рецепти саме для вас. Ви не витратите багато часу, а гарантовано отримаєте справжнє гастрологічне задоволення. Випічка своїми руками — це ідеальний подарунок, якщо збираєтесь в гості у різдвяно-новорічний період, який ще називають Адвентом. Приносити або дарувати виготовлене власноруч печиво — це найкраще висловлення дружніх почуттів та поваги. Хоч це печиво смакує в будь-яку пору року, воно є чудовим різдвяним подарунком. Його дуже легко скласти разом, воно добре зберігається в закритому контейнері або пакеті.

Таке печиво ідеально смакуватиме з чашкою кави або гарячого шоколаду. Посипте його цукровою пудрою для святкового вигляду. Зберігайте у формі для печива; воно залишатиметься свіжим кілька днів. У кожного є свої улюблені рецепти різдвяного печива — від абсолютної класики до нещодавно відкритих для себе. Та вибрати найкращі вкрай нелегко. Пекти печиво, як правило, завжди подобається дітям, оскільки вони можуть старанно допомагати вирізати, випікати та прикрашати його з батьками, а потім і поласувати ним.

Порцій6
Енергетична цінність346 ккал
Бiлки3 г
Жири24.9 г
Вуглеводи28.5 г
Health Score Середній рівень

Інгредiєнти:

Цукор 125 г
Ванілін 1 пачка (упаковка)
Сіль 1 щіпка
Кориця 1 ч.л.

Приготування

Крок 1
Розігрійте духовку до 180°C. Змішайте борошно, цукор, ванільний цукор, сіль та корицю у великій мисці. Додайте масло невеликими шматочками та замісіть разом з яйцем та сметаною до утворення гладкого тіста. 
Крок 2

Розкачайте тісто на посипаній борошном поверхні до товщини приблизно 0,5 см. Виріжте печиво формочкою та викладіть його на деко, застелене пергаментним папером. 

Крок 3

За бажанням, злегка посипте печиво цукром або сумішшю кориці та цукру. Випікайте 12–15 хвилин до золотисто-коричневого кольору. Дайте повністю охолонути на решітці.